Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMicrosoft Lumia 650 в снимки от MWC 2016

Microsoft Lumia 650 в снимки от MWC 2016

8866
Написана от  nixanbal 27 февруари 2016
Microsoft Lumia 650 в снимки от MWC 2016

Microsoft представи Lumia 650 само няколко дни преди Световния мобилен конгрес, но първата среща на журналисти от цял свят с устройството беше тъкмо в Барселона. По-надолу ви предлагам снимки на най-новия смартфон с Windows 10 на компанията, както и кратки впечатления от него...

Lumia 650 е най-новият, а някои слухове твърдят и последният смартфон от серията на Microsoft. В случай че бъде реализиран планът за т.нар. Surface Phone, разбира се. На въпроса ми дали това е "Microsoft's last Lumia phone" момчето на щанда на MWC 2016 реагира с усмивка и каза, че засега е просто най-новият и бъдещето ще покаже. 

Всъщност става въпрос за по-скоро безинтересен смартфон от среден към нисък клас, който предлага 5" HD OLED дисплей с прилично качество и тънък 6.9 мм корпус с метална рамка, която обаче на места е прекъсната и като цяло усещането не е такова, каквото очаквах. 

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Разбира се, цената е съвсем адекватна на премерения списък екстри - около 200-220 евро, като продажбите в някои европейски страни вече започват. 

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Спецификациите на Lumia 650 се допълват от чипсет Snapdragon 212 с 4-ядрен процесор на 1.3 GHz, само 1 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот за до 200 GB карта памет, която би ви струвала почти колкото самия телефон. 

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Основната камера е 8 МР, предната 5 МР, батерията е 2000 mAh, поддържа се LTE, NFC и цял куп от ключовите приложения и услуги на Microsoft - Office, Skype, OneDrive, Maps и други.

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Под чертата Microsoft предлага още един достъпен апарат с Windows 10, който изглежда по-добре от също базовия Lumia 550 и е удачен избор за хората, които искат да опитат от новата софтуерна платформа за мобилни телефони, без да инвестират сериозна сума. Дали след 650 идва краят на серията Lumia и очаква ли ни ново начало за мобилния бизнес на Microsoft със смартфони Surface - предстои да разберем.

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Смартфонът се предлага в черно и бяло, като бялата версия за мен е по-сполучливият и приятно изглеждащ модел. В галерията отдолу пък можете да видите още няколко снимки на Lumia 650. 

Собствениците на Мтел са приготвили 1 милиард евро за разрастване на бизнеса в Източна Европа

Около 1 милиард евро са отделените средства, с които A1 Telekom Austria Group планира да разшири присъствието си в Източна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer