НачалоНовиниMicrosoft Lumia 650 в снимки от MWC 2016

Microsoft Lumia 650 в снимки от MWC 2016

7723
Написана от  nixanbal 27 февруари 2016
Microsoft Lumia 650 в снимки от MWC 2016

Microsoft представи Lumia 650 само няколко дни преди Световния мобилен конгрес, но първата среща на журналисти от цял свят с устройството беше тъкмо в Барселона. По-надолу ви предлагам снимки на най-новия смартфон с Windows 10 на компанията, както и кратки впечатления от него...

Lumia 650 е най-новият, а някои слухове твърдят и последният смартфон от серията на Microsoft. В случай че бъде реализиран планът за т.нар. Surface Phone, разбира се. На въпроса ми дали това е "Microsoft's last Lumia phone" момчето на щанда на MWC 2016 реагира с усмивка и каза, че засега е просто най-новият и бъдещето ще покаже. 

Всъщност става въпрос за по-скоро безинтересен смартфон от среден към нисък клас, който предлага 5" HD OLED дисплей с прилично качество и тънък 6.9 мм корпус с метална рамка, която обаче на места е прекъсната и като цяло усещането не е такова, каквото очаквах. 

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Разбира се, цената е съвсем адекватна на премерения списък екстри - около 200-220 евро, като продажбите в някои европейски страни вече започват. 

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Спецификациите на Lumia 650 се допълват от чипсет Snapdragon 212 с 4-ядрен процесор на 1.3 GHz, само 1 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот за до 200 GB карта памет, която би ви струвала почти колкото самия телефон. 

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Основната камера е 8 МР, предната 5 МР, батерията е 2000 mAh, поддържа се LTE, NFC и цял куп от ключовите приложения и услуги на Microsoft - Office, Skype, OneDrive, Maps и други.

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Под чертата Microsoft предлага още един достъпен апарат с Windows 10, който изглежда по-добре от също базовия Lumia 550 и е удачен избор за хората, които искат да опитат от новата софтуерна платформа за мобилни телефони, без да инвестират сериозна сума. Дали след 650 идва краят на серията Lumia и очаква ли ни ново начало за мобилния бизнес на Microsoft със смартфони Surface - предстои да разберем.

Microsoft Lumia 650 @ nixanbal

Смартфонът се предлага в черно и бяло, като бялата версия за мен е по-сполучливият и приятно изглеждащ модел. В галерията отдолу пък можете да видите още няколко снимки на Lumia 650. 

Първият български геостационарен комуникационен сателит ще бъде изстрелян на 15 юни, Bulsatcom обещава 4k тв канали

На пресконференция за медии днес в София Bulsatcom сподели детайли около изстрелването на първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer