Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMicrosoft очаква да привлече нови потребители на Windows Phone чрез Cortana

Microsoft очаква да привлече нови потребители на Windows Phone чрез Cortana

2591
Написана от  nixanbal 15 юни 2014
Microsoft очаква да привлече нови потребители на Windows Phone чрез Cortana

Искаме да направим Cortana толкова добра, че нашите клиенти на Windows Phone да привлекат всичките си познати към тази платформа, написа в Twitter акаунта си Маркус Аш, програмен мениджър на проекта Cortana в Microsoft. Аш публикува в социалната мрежа цял списък с планове за развитието на Cortana, които включват популяризирането на гласовия асистент в повече страни, а след това евентуално и пренасянето му към други платформи...

Вероятността Cortana някога да излезе за iOS и Android засега е само идея

Cortana е гласовият асистент на Windows Phone, който беше представен по-рано тази година с версия 8.1 на операционната система. Интелигентният софтуер се учи от навиците на потребителя и с времето става все по-умен, с което е достойна конкуренция на Google Now и Siri при Android и iOS. 

Според Аш приоритет за Microsoft е да направи Cortana достъпна в повече страни, а след това да започне по пренасянето й към машините с Windows.

Едва след това би бил на дневен ред въпросът дали гласовият асистент да бъде пренесен към iOS и Android, но така или иначе от Microsoft заявяват, че най-добра функционалност Cortana винаги ще предлага под Windows. 

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer