Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMicrosoft Surface Laptop не е създаден да бъде отварян, ъпгрейдван или поправян, отсъди iFixit

Microsoft Surface Laptop не е създаден да бъде отварян, ъпгрейдван или поправян, отсъди iFixit

1438
Написана от  nixanbal 18 юни 2017
Microsoft Surface Laptop не е създаден да бъде отварян, ъпгрейдван или поправян, отсъди iFixit

0 от 10 точки. Толкова получи новият преносим компютър Surface Laptop на Microsoft от сайта iFixit по отношение своята податливост на ремонти. iFixit, които ни показват какво има под бляскавите корпуси на съвременните хай-тек играчки и отсъждат колко сложна е поправката им при евентуална повреда, вече неведнъж са давали ниска оценка на устройствата на Microsoft, но този път резултатът е прецедент. 

Причината за ниската оценка са няколко ключови характеристики от дизайна на Surface Laptop. Тръгва се от невъзможността машината да бъде отворена, без да бъде повредена, минава се през залепените компоненти и се стига до трудната и опасна за подмяна батерия. 

Заради всичко това iFixit отсъжда, че иначе впечатляващо изглеждащият Microsoft Surface Laptop не е създаден да бъде отварян, ъпгрейдван или поправян, а трудният достъп до батерията го обрича на ограничен живот.

Устройството не се продава официално в България, но е едно от най-вълнуващите от Microsoft тази година и привлече погледите с вълнуващия си тънък дизайн и нестандартна клавиатура от материала Alcantara. 

И все пак - дали това е бъдещето и начинът, по който нещата трябва да се случват занапред, в името на по-добрия дизайн, или все пак производителите трябва да оставят вратичка за намеса при евентуална повреда и проблем?

Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

На събитие днес в София Тех Парк Мтел събра медиите, за да демонстрира за първи път в такъв формат защо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer