НачалоНовиниМобилният интернет в България е на 24-то място в света, показва новата класация Speedtest Global Index

Мобилният интернет в България е на 24-то място в света, показва новата класация Speedtest Global Index

2471
Написана от  nixanbal 11 август 2017
Мобилният интернет в България е на 24-то място в света, показва новата класация Speedtest Global Index

Наскоро си говорихме за скоростите в мобилните мрежи на българските оператори според Ookla, а сега същите обявиха месечна класация Speedtest Global Index. В нея всеки месец ще се отразяват средно достижимите скорости в мобилните и фиксираните интернет мрежи в различните страни по света. За юли България е на 24-то място. 

Според Speedtest Global Index, която беше обявена от Ookla тази седмица, мобилният интернет в страната ни е със средна скорост на сваляне 30.46 Mbps и 13 Mbps на качване. Това ни отрежда 24-то място в света.

Screen Shot 2017-08-11 at 8.58.55 PM

Тук http://www.speedtest.net/global-index/bulgaria можете да проследите как се движат скоростите у нас в последната година, тъй като Ookla събира данни за това отдавна, просто сега за първи път ги представя пред аудиторията си по този начин. 

Колкото до фиксирания интернет - там сме на 32-ро място със средни скорости от 40.01 Mbps и 29.32 Mbps съответно на сваляне и на качване. 

Цялата класация е тук http://www.speedtest.net/global-index, където ще видите, че за месец юли челната тройка за най-високи скорости на мобилния интернет е съставена от Норвегия, Холандия и Унгария. 

Huawei P10 и P10 Plus носят името Leica и върху предната си камера

Край фонтаните над площад Испания в Барселона Huawei току-що представи новите си топмодели Huawei P10 и Huawei P10 Plus. В…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer