Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниМорско пътешествие с първата 16 МР селфи камера с оптична стабилизация от Sony

Морско пътешествие с първата 16 МР селфи камера с оптична стабилизация от Sony

6359
Написана от  nixanbal 26 август 2016
Морско пътешествие с първата 16 МР селфи камера с оптична стабилизация от Sony

Вече ви разказах подробности за Xperia XA под формата на по-нестандартен тест, а сега дойде ред на модела Xperia XA Ultra. Него решихме да ползваме при поредното пътуване до Черноморието това лято и, както предполага предната му камера – разглобихме го от селфита! Все пак става въпрос за първия смартфон с 16 МР предна камера с оптична стабилизация на изображението.

В следващия материал ви предлагам впечатления и примерни снимки с камерите на Xperia XA Ultra, както и коментар за слушалките Sony SBH70, които също намериха място в багажа.

Накратко за фото възможностите на Xperia XA Ultra:

21.5 MP основна камера
хибриден автофокус
Full HD видеозапис
Електронна стабилизация
Двойна светкавица

16 МР основна камера
автофокус
Full HD видеозапис
Оптична стабилизация на изображението
Предна светкавица
88-градусов обхват

селфи видео с предната камера на Xperia XA Ultra

8 часа сутринта е, събирали сме багажа до късно предната вечер и сме готови да тръгнем към морето за втори път това лято. София-Бургас вече е като кратка разходка, която си струва да организираш, дори само за уикенда, но този път останахме около седмица.

Любимият Бургас ни посрещна с горещини и силно слънце, от които ми идваше да се хвърля във фонтаните край операта. Успяхме да хапнем набързо нещо морско в Океан и отпрашихме на юг.

DSC 0025

Снимки с предната камера на Xperia XA Ultra

DSC 0018

Всеки ден проучвахме различен плаж, за който знаехме, че е сравнително приятен и за щастие такива си и бяха. Многото хора и изхвърлените в плитчините водорасли не успяха да попречат на приятното изкарване.

снимки с основната камера на Xperia XA Ultra:

DSC 0101

DSC 0083 DSC 0110

DSC 0127

Заради огромния си 6-инчов Full HD дисплей Xperia XA Ultra е изключително подходящ за четене на електронни книги, но като отявлен привърженик на хартиеното четене взех Илън Мъск на такъв носител. Е, 400 страници с твърди корици си казват думата в и без друго препълнената плажна чанта, но къде иначе е интригата в четенето на плажа, ако не можеш да разбереш какво прелистват хората наоколо.

2016-08-09 01.50.04 1

В часовете, в които шумът на вълните и шумът на околните дотягаше, бях предвидил да изолирам света с Bluetooth слушалките SBH700 на Sony. Успях да се сдобия с морскосинята им версия, която впоследствие се хареса особено и на Валя, така че й ги заех за няколко дни. Оказа се, че отиват и на спортния й екип.

2016-08-09 01.49.32 1

2016-08-09 01.50.54 1 2016-08-26 06.38.00 1

За Sony SBH700 ще споделя, че ми пасна не само като дизайн и цвят, а и като сила и качество на звука. Много ценна екстра за безжичните слушалки е технологията NFC, която ми позволяваше да ги свързвам с телефона само с докосване.

2016-08-24 06.23.50 1

Нямах намерения да се гмуркам със слушалките, но IP57 защитата от вода означава, че могат да се използват под дъжда или при интензивни тренировки с много пот. Гумираната им повърхност и формата на колие пък ги карат да прилепнат удобно и стабилно около врата, така че да няма опасност да изпаднат някъде по трасето, докато тичате с тях в парка.

И отново се връщам на фаблета Xperia XA Ultra, който изполвзах и за снимки с основната камера, и за селфита. В галерията неравномерно се редуват кадрите на плажа и морето с тези на щастливо пътуващи към Бургас (отидохме няколко пъти до там) или кротко излежаващи се на плажа хора.

2016-08-26 07.04.38 1

Истината е, че основната 21.5 МР камера се справя доста добре с фокуса и цветопредаването, а сред основните екстри за бързо стартиране, хибриден автофокус и HDR режим. Хардуерният бутон за камерата също е ценен плюс, а правенето на снимки с огромен 6-инчов дисплей без странични рамки носи съвсем ново изживяване.

DSC 0057

Селфи при залез (горе) и селфи при изгрев (долу) с предната камера на Xperia XA Ultra

DSC 0010 

При селфитата става още по-интересно, защото това е първият смартфон в света с 16 МР предна камера с оптична стабилизация на изображението. А има и светкавица, която можете да включите при по-ниска осветеност. Селфи камерата се справя отлично с обиране трептенията на ръката, а резултатите можете да видите сами в този материал...

За Xperia XA Ultra накратко ще кажа, че е отличен вариант за хората, които търсят една идея по-достъпен смартфон с голям дисплей. Много голям дисплей. Освен просторна работна площ, фаблетът има и почти нулеви странични рамки около екрана си, което е запазена марка за серията Xperia XA и издига дизайна на устройствата още едно ниво нагоре. Апаратът е сравнително тънък, но имайте предвид, че най-удобно е, когато го използвате с две ръце.

За по-удобни снимки, селфи видеозаписи за влогове, гледане на филми или четене на е-книги - да, определено трябва да знаете за какво взимате Xperia XA Ultra, защото смартфонът е създаден с цел да ви даде максимално голямо поле за действие.

2016-08-24 06.32.47 1

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer