НачалоНовиниMSI изпревари Apple с първия в света лаптоп с Mini LED дисплей

MSI изпревари Apple с първия в света лаптоп с Mini LED дисплей

1668
Написана от  nixanbal 07 април 2020
MSI изпревари Apple с първия в света лаптоп с Mini LED дисплей

От доста време насам се говори, че Apple планира да премине към нова технология за екраните на своите компютри, но преди да се е появил първият Mac с Mini LED дисплей, тайванската MSI успя да го изпревари с новия си лаптоп Creator 17. 

MSI Creator 17 е спряган за "първия в света лаптоп с Mini LED дисплей", който има 17" диагонал, 4K резолюция и пикова яркост от 1000 нита. Този екран покрива стандарта DisplayHDR 1000, като е по-ярък от традиционните LCD и OLED алтернативи. 

Машината на MSI е насочена към създателите на съдържание, а конфигурацията ѝ по-нататък се базира на 10-о поколение Intel H (до Intel Core i7 10875H) процесори, графична карта NVIDIA GeForce RTX 2080 Super и Windows 10. 

Стартовата цена на MSI Creator 17 е $1799.

MSI Creator 17

Колкото до Apple и техния преход към Mini LED - наскоро анализаторът Минг-Чи Куо обяви, че очаква шест нови устройства с такива дисплеи от компанията. Сред тях са нови модели MacBook Pro, iPad Pro и iMac Pro. Анонсите им вероятно ще започнат още в края на 2020 г.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer