НачалоНовиниМтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

9894
Написана от  nixanbal 15 февруари 2018
Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

На събитие днес в София Тех Парк Мтел събра медиите, за да демонстрира за първи път в такъв формат защо "5 е по-бързо от 4". Телекомът показа в лабораторни условия някои от сценариите, в които 5G мрежите ще бъдат по-добри от настоящите 4G мрежи. 

Видяхме скорости около 2 Gbps, стрийминг на 4k картина към VR шлем и балансиращи топче върху поднос индустриални роботи. 

С 5G мрежите скоростта вече няма да бъде проблем, но може би още по-важно е, че ще бъде драстично намалено закъснението - 1 ms спрямо 15 ms при 4G мрежите. Благодарение на това ще бъдат възможни самоуправляващите се автомобили и сложните операции от разстояние например.

Мтел 5G

От Мтел споделиха, че са в готовност да внедрят технологията веднага щом са налични устройства за нея и съответните честоти, разбира се. 

„Това ще бъде мрежа на мрежите, която ще обедини всички съществуващи стандарти и ще позволи развитието на технологиите на бъдещето – свързаната мобилност, дигиталната медицина и интелигентните фабрики”, каза Тодор Ташев, главен технически директор в оператора. 

Мтел 5G

И все пак не бива да очакваме толкова бързо развитие на 5G мрежите. Инвестициите в новата технология със сигурност първо трябва да бъдат оправдани, а имайки предвид, че едва през 2016-а навлязохме в света на 4G, родните телекоми може би няма да бързат с новия стандарт. 

Ще ви припомня и видео, което заснех през септември 2011 г., когато Мтел демонстрира на подобно на днешното събитие скоростите на 4G мрежите. Реално клиентите у нас получиха достъп до технологията 4.5 години по-късно. 

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer