НачалоНовиниМтел е вторият оператор от групата на TAG, който пуска в продажба iPad

Мтел е вторият оператор от групата на TAG, който пуска в продажба iPad

3006
Написана от  nixanbal 03 ноември 2017
Мтел е вторият оператор от групата на TAG, който пуска в продажба iPad

На събитие днес в художествена галерия в София Мтел събра журналисти, за да представи най-новите устройства на Apple, които добавя в каталога си. Специалният повод за избор на днешния ден е стартиращите продажби на юбилейния iPhone X, но покрай това научихме още подробности около партньорството между телекома и Apple. 

Оказва се, че Мтел е вторият оператор в групата на Telekom Austria Group, след А1 в Австрия, който пуска в продажба таблетите на Apple с договор. 

Припомням ви, че iPad, iPad Pro 10.5 и iPad Pro 12.9 влязоха в магазините на Мтел в края на октомври. Телекомът ги предлага във вариант с Wi-Fi и 4G (няма само Wi-Fi версия), като могат да се закупят и с договор, и без обвързване. Има специални цени, ако вече сте клиент и част от Мтел клуб. Таблетите не са заключени към Мтел.

iPad Pro 12.9

Друга важна информация е, че наличностите от iPhone X в Мтел, а и в България като цяло, ще са много скромни. Поне засега. Добра новина е, че операторът очаква второ зареждане още преди средата на месеца, но като цяло е възможно интересът на потребителите да е по-голям от наличностите в първите няколко месеца. Припомням ви, че проблемът с недостиг на бройки от iPhone X съществува и на най-големите пазари.

iPhone X

От оператора все пак очакват през следващата седмица да има изложена бройка в магазина в The Mall в София, която клиентите да могат да разцъкат.

iPhone X също се предлага без договор и също не е заключен към Мтел. 

iPhone X

И последната любопитна подробност около продуктите на Apple в каталога на Мтел е, че цените на iPhone 7 и iPhone 7 Plus са били намалени. Средно с около 100 до 200 лв. С това като че ли новите модели iPhone 8 и 8 Plus стават още по-слабо привлекателни. 

Колкото до Apple Watch - на този етап не се очаква смартчасовникът да влезе в портфолиото на операторите. 

iPhone X

A скоро очаквайте ревю на iPhone X в nixanbal.com!

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer