НачалоНовиниМтел става А1: Какво означава това за клиентите

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

21779
Написана от  nixanbal 22 май 2018
Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха официално преименуването на оператора на А1 България. Целта на групата е ребрандингът да й даде по-силно присъствие в Европа, където оперира в няколко държави, а у нас клиентите би следвало да започнат да възприемат компанията като доставчик не само на мобилна, а на пълен пакет услуги и собствено съдържание.

Какво обаче означава промяната за клиентите?

Гаранции

Гаранция беше една от най-използваните думи в презентацията на Александър Димитров, който акцентира върху сигурността на компанията в качеството и постоянния достъп до нейните услуги.

При влошено качеството на мрежата или друг проблем с обхвата например клиентите ще могат да подадат сигнал към оператора и той обещава да провери случая. Сигнализиралият клиент пък ще получи бонус - 500 безплатни мегабайта.

Гаранция беше обещана и за бърза активация на нова услуга (до 3 дни след заявка) и за отстраняване на повреди (до 6 часа), независимо дали са по вина на А1 или причинени от странични фактори. Ако проблемът с домашния интернет например е по-сериозен и не може да бъде оправен за 6 часа, клиентът ще получи мобилно устройство за достъп до интернет, докато това не се случи.

Mtel Becomes A1 3

Димитров гарантира още, че ще бъде подобрено обслужването на абонати на емблематичния *88. Обещанието е клиентът вече да не чака приемане на обаждане повече от 60 секунди. Ако това се случи - пак компенсация.

Фактурите също ще станат по-разбираеми за клиентите.

Комплименти

Главният изпълнителен директор на А1 обяви няколко "комплимента", които клиентите им ще получат във връзка с ребрандинга. Всеки абонат на мобилна услуга например ще разполага с 10 000 МВ бонус трафик еднократно за един месец. Условието е да свалите или просто стартирате приложението Моят А1.

Клиентите на Мтел също така ще могат да заявят 30-дневен тест на която и да е нова услуга, преди да решат дали искат да се абонират за нея. Това може да се случи до края на юни.

Също до края на следващия месец клиентите на който и да е пакет на телевизионната услуга А1 ще могат през уикендите да гледат всички 210 канала.

Смартфони А1

Друга новина е, че А1 пуска смартфони под собствен бранд. Подобно нещо преди време сме виждали и от Теленор. Телекомът сега посочва, че не става дума за директно взет от хардуерен производител модел със сменено лого, а за специално поръчани устройства, които ще таргетират конкретни групи клиенти. Например ще има евтини телефони с по-добри камери или евтини телефони, които обаче изглеждат премиум.

Тези устройства ще са с 36-месечна гаранция, вместо със стандартната 24-месечна.

Мобилни разплащания, собствена кредитна карта и конкурент на Spotify

През лятото А1 ще пусне още дигитален портфейл за мобилни разплащания - услуга, в която клиентите могат да въведат всички свои кредитни карти и да се разплащат чрез смартфона си. Не, все още си нямаме Apple Pay.

Освен това телекомът ще стартира собствена кредитна карта, която щяла да предлага изключително добри условия и ще бъде съобразена с кредитния рейтингна всеки клиент. Тези, които не си плащат редовно сметките, може би няма да искат или изобщо да могат да се възползват от тази услуга.

Mtel Becomes A1 5

А1 ще пусне и музикална стрийминг услуга под своя бранд, която ще бъде алтернатива на Spotify. Има обещание за пълен каталог българска музика, включително от упадъчния жанр, а цената трябва да е по-атрактивна от конкурентните предложения.

Нови планове

Новите планове на А1 ще бъдат обявени утре. Ще се наричат А1 One и акцентът при тях ще бъдат неограничените минути, които ще се предлагат и за по-евтините тарифи. Ще има и повече МВ от досега, обеща Александър Димитров. 

С новите планове ще има и промоционална оферта с 50% отстъпка от цената на избрани телефони. Тя ще важи за настоящи клиенти. Т.е. ако сте абонат на план от Мтел и решите да преподпишете с някой от новите планове на А1, ще можете да си купите смартфон на половин цена. 

Детайлите за новите тарифи очаквайте утре в nixanbal.com. 

Колкото до логото - стандартното е червеното А с черна единица, но ще има още цял куп различни визии за него, които ще се използват при различни поводи. Спортни, филмови, хай-тек, специални български версии и т.н. 

Но... Защо 3D лого през 2018 г.?

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer