Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMWC 2014: Samsung Galaxy S5 - на живо от световната премиера

MWC 2014: Samsung Galaxy S5 - на живо от световната премиера

10752
Написана от  nixanbal 24 февруари 2014
MWC 2014: Samsung Galaxy S5 - на живо от световната премиера

Дългоочакваният Samsung Galaxy S5 официално е факт. На специално събитие в Centre de Convenciones International в Барселона корейците представиха новия си флагман, който идва с познатите форми, но леко променен дизайн, а под капака екстрите са видимо освежени и са добавени някои новости. Скенер за пръстови отпечатъци - да, има и такъв.

Samsung Galaxy S5 разполага с малко по-голям от предшественика си 5.1" Super AMOLED дисплей, който има същата 1080p Full HD резолюция, а не както някои слухове твърдяха - QHD. Технология подобрява изображението на цветовете според представяното съдържание, а четимостта на открито също е била подобрена.

Samsung Galaxy S5 

Samsung Galaxy S5

Камерата е с очакваната 16 МР резолюция, но освен по-големи снимки, Samsung обещава и по-качествени кадри. По-бърз автофокус (0.3 секунди спрямо обичайните 0.6 секунди) е едно от най-ценните подобрения, а новост е и Selective Focus, с който определен обект остава на фокус, докато задният фон се дефокусира. 

Samsung Galaxy S5

Корпусът на нови модел Galaxy напомня предходните в серията, изработен е от поликарбонат, а гърбът има по-специална шарка. Апаратът ще се предлага в черно, бяло, както и в електриково зелено и медно-златисто. 

Samsung Galaxy S5

Интерфейсът на Galaxy S5 е силно променен спрямо доскоро познатия TouchWiz и изглежда поне 10 пъти по-добре.

Samsung Galaxy S5 е първият флагман на корейците, който подобно на Sony, е защитен от прах и вода с IP67 сертификат. От компанията обаче предупреждават да не го държим под вода.

Samsung Galaxy S5

Samsung казва, че е подобрила значително живота на батерията, която е с капацитет 2800 mAh за до 10 часа сърфиране в мрежата или 12 часа гледане на видео. Въведен е Ultra Power Saving Mode. Последният режим е идентичен с познатия от Xperia - Stamina Mode, който обещава до 24 часа живот в стендбай режим при 10% оставащ заряд.

Samsung Galaxy S5

Чипсетът е познатият, но все още много мощен и актуален Snapdragon 800, а оперативната памет изненадващо е 2 GB. Припомням ви, че Galaxy Note III има 3 GB RAM, а също и новият Xperia Z2. 

Samsung Galaxy S5

Изненада - под камерата и до светкавицата Galaxy S5 има сензор за сърдечния ритъм, което е последователност в стратегията им да наложат спортното си приложения, а също и гривната и новите часовници Gear.

Samsung Galaxy S5 ще бъде на пазара в 150 страни на 11 април.

Електромобили под наем излязоха по улиците на София

От днес в София стартира услуга, която ще помага в придвижването из града. Става въпрос за Spark - услуга за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer