Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMWC 2017: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

MWC 2017: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

5932
Написана от  nixanbal 24 февруари 2017
MWC 2017: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Започвам този материал малко след като вече съм стегнал багажа и съм готов за поредното приключение Барселона. Това ще бъде седмото ми поредно посещение на Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress) в каталунския град и, признавам си, всяко едно от тези пътувания е не по-малко вълнуващо от останалите. Да, работата е много, обикалянето и стресът също, но изживяването и спомените са незаменими, така че е несериозно дори да си помисля за оплакване.

Кое е най-якото сега? За втори път ще пътуваме заедно с Валя, която обещава да помага с всичко по отразяването на конгреса и, разбира се, е подходящо оборудвана за целта.

В този материал по традиция ще ви разкажа какво взимам със себе си в багажа за MWC 2017. Време е за традиционния пост с най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона! Приятно четене!

Наскоро в Twitter профила на GSMA, която организира конгреса в Барселона, се появи кратко видео с главния изпълнителен директор на асоциацията Джон Хофман, който споделя 5 съвета за новобранците на MWC. Знаете ли с какво започна той? С удобните обувки.

В няколко от предишните материала с най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона съм засягал тъкмо тази тема и винаги съм наблягал на това, колко важно е посетителите да са с удобни обувки. А и дрехи като цяло. И докато за повечето представители на компаниите и хората, отишли там да правят бизнес с други костюмари, е почти невъзможно да пренебрегнат официалния дрескод, ние, представителите на медиите, можем да си позволим някои отклонения.

MWC 2017 essentials

Тази година ще съм с класиката на бранда с трите линии Superstar. Емблематичният модел за adidas може да е представен за първи път преди няколко десетилетия, но сякаш никога няма да спре да бъде актуален. Защо обувам точно adidas Superstar? Защото са супер удобни за десетките километри пеша, които ме очакват всеки-божи-ден, защото са лесни за съчетаване с всякакви дрехи (да, няма да нося други обувки) и защото са класика, която няма да се приеме зле дори на някоя от официалните срещи и интервюта, които ми предстоят през следващите дни.

Направих снимката преди няколко дни, още преди да съм разходил Superstar за първи път. Запомнете ги добре, защото след Барселона ще кача нова снимка, за да видим как се е отразил конгресът на спретнатия им бял профил.

adidas & marvel t-shirt

Взимам с мен и портфейл, който ми е супер любим, защото е специален подарък от Мишо Дюзев. Използвам го винаги при пътуване, така че не се налага да вадя и после връщам стандартните карти и документи, които нося в другия портфейл. Зареждам този с лични документи, купища визитки, малко евро в кеш, банкови карти и hasta la vista!

А колкото до облеклото - любимите тениски влизат в багажа, защото в Каталуния по това време обикновено е пролет и понякога дори и ризата идва в повече. E, случвало се е на пожар да си купуваме и пуловери преди време.

Продължавам с фототехниката, която е моето най-ценно оръжие на конгреса и средството, с което ще се опитам да ви предам всички новини и емоции от MWC 2017.

Sony alpha

В последните години пътувах с RX10 на Sony, който този път е заменен от Sony Alpha 7S II. Абсолютен звяр в снимките и не по-малък магьосник във видеозаписа, независимо дали изложителите са се погрижили с добро осветление или обстановката на щандовете им е по-интЪмна. Въпреки 4k заложбите на 7S II, мисля да се огранича до 1080p видеозапис, а в раницата ще нося и втора батерия, защото само в неделя фотоапаратът трябва да щрака постоянно от 12 на обяд до 20 часа, преминавайки през 4-5 пресконференции.

Валя ще снима с друго Sony, но много по-компактно. Всъщност серията RX100 (в случая Mark IV) е спрягана за най-добрия избор в категория "нещо малко с големи възможности".

memory

Да, ще има и щедро количество гигабайти за всички снимки и клипове!

Стигаме до избора на смартфон. Беше тежко, но в крайна сметка се спрях на Galaxy S7 edge и Huawei P9. Честно казано исках да пътувам с HTC U Ultra, но има опасност да му причиня нещо в цялата лудница около конгреса, а след това бройката ще трябва да се ползва за премиерното събитие в България, затова остава вкъщи и ще продължа разцъкването щом се върна. Страшна схема, признавам.

smartphones

Та... Спрях се на Galaxy S7 edge заради точно две причини - издръжлива батерия и отлична камера. Huawei P9, който също подбрах заради способната двойна камера Leica, пък е добър избор и заради идеята ми да го съпоставя с Huawei P10, който очакваме да видим на конгреса в Барселона. Надявам се дори да успея да ви предложа бърз фотосблъсък между двата апарата с кадри от града на Гауди. Стискайте палци да успея да реализирам този план.

CAT

Към смартфона имам един най-важен аксесоар и това е външната батерия. В багажа си тази година взимам нещо ново - 10 000 mAh от CAT. Тази граната има жесток дизайн, устойчива е на изпускания и има фенерче за случаите, в които се изгубиш из уличките край Рамбла.

Специално място има за слушалките Sony MDR-1000X, които така или иначе взех за тест наскоро. А какъв по-добър тест за модел със заявка за отлична система за заглушаване на околния шум от полет със самолет? MDR-1000X имат специален режим, който може да пропуска говор, но да потиска неприятното бучете в кабината. Контролът е сензорен, звукът уау, а батерията ще издържи полетите на отиване и връщане, без да поиска презареждане.

Sony Headphones

В раницата ще сложа още външната SSD памет на ADATA SE730, която ползвам постоянно като спомагателна за моя MacBook Pro. Същата е с устойчив дори на вода корпус и използва USB Type C, което означава, че с Р9 ще делят един кабел. А колкото до лаптопа - да, за пореден път заминавам с него. Машината от края на 2012 г. все още се справя отлично и като изключим подмяна на батерията преди година, бих казал, че работи като нова.

Notebook

През цялото време с мен на конгреса ще бъдат още новият ми любим тефтер (зелен!) и една специална химикалка, а на китката си ще нося Gear S3 на Samsung, който ще ме мотивира с информация за изминатите километри и изгорените калории.

MWC 2017 NIXANBAL ESSENTIALS

Това са основните принадлежности, които взимам със себе си с идеята да направят пътуването до Барселона и отразяването на MWC 2017 по-приятно. Заминавам на 24-ти вечерта, така че очаквайте първите слънчеви кадри още в събота! Следете nixanbal тук, в Twitter, Facebook и Instagram. Обещавам и включване във Facebook Live от пазара!

Снимки и първи впечатления от достъпния офис помощник Brother DCP-1622WE

Когато получих предложение от Brother да взема за един бърз тест драйв многофункционалното им лазерно устройство DCP-1622WE си казах "Tа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer