НачалоНовиниMWC 2018: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

MWC 2018: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

5493
Написана от  nixanbal 23 февруари 2018
MWC 2018: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте с един от любимите ми материали в nixanbal.com, които традиционно излизат всяка година в навечерието на Mobile World Congress. Световният мобилен конгрес или MWC е най-важното събитие в света на комуникациите, което и този път ще се проведе в столицата на Каталуния и на което аз ще бъда на живо за осма поредна година. Юху!

Мтел 4G в роуминг

Този път в приключението Барселона ще имам и специална подкрепа от страна на Мтел, които ми осигуриха SIM карта с неограничен брой мегабайти, за да мога свободно да излъчвам на живо най-интересните моменти от пресконференциите и щандовете на конгреса, а също и от други ключови локации. Идеята е да ви направя още по-съпричастни с всичко, което се случва по това време в Барселона - не само покрай самото изложение, но и в самия град. Иска ми се например да направя един стрийм от пазарчето La Boqueria и се надявам този път да успея и да ви бъде интересно. Наистина впечатляващо място.

Всъщност планът от Мтел има "лимит", който се оказа 1 000 000 (един милион) мегабайта на максимална скорост в роуминг. Ще бъде интересно колко мога да изхабя със стрийм и постоянно споделяне на снимки през следващата седмица. Обещавам да докладвам, а вие стискайте палци 4G мрежата на оператора в Барселона да е достатъчно добра и да се справи с излъчванията.

Sony Xperia XZ1

Въпросната SIM карта ще бъде надлежно инсталирана в Sony Xperia XZ1, който взимам специално за целта. Но и с една допълнителна идея - на MWC 2018 се очаква да видим неговия наследник, така че ще имам възможност да ги поставя един до друг и да видим на място какви са разликите и новите неща от японците.

Иначе ще нося със себе си и OnePlus 5T, тъй като е препоръчително да разполагаш с поне две устройства за комуникация (и навигация) по време на подобно събитие. Пък и съм доволен от батерията му.


OnePlus 5T

За Xperia XZ1 ще взема и една нова играчка, която онзи ден пристигна от испанския Amazon - гимбал. Да, най-после си поръчах стабилизатор за смартфон, с който се надявам стриймовете да изглеждат по-добре, без сътресения и неприятно треперене. Моделът е на не толкова популярна китайска марка - Zhiyun Smooth Q, тъй като точно тогава новият DJI Osmo Mobile 2 беше изчерпан, а и без друго е една идея по-скъп. Гимбалът на Zhiyun осигурява 3-осова стабилизация, има 3 режима на ползване, възможност за завъртане на телефона в срещуположната посока с трикратно натискане на бутон, а също и опция за поставяне върху статив. Батерията му би трябвало да издържа поне ден спорадично ползване, но да видим.

Zhiyun Smooth Q

Лаптопът ми е старият (над 5-годишен) MacBook Pro, който продължава да не се предава, а аз да не успявам да събера пари и кураж за нов. Причината май е, че тайно се надявам Apple да покаже нещо без Touch Bar, но с по-щедър набор портове. Може би накрая все пак ще се предам.

Фотоапаратът ми обаче е чисто нов и за първи път ще пътувам на голямо събитие с него. Става въпрос за α6500 на Sony, който е компактен, но супер мощен звяр, изключително подходящ за видеозапис. А между другото има и най-бързия автофокус. В него съм инсталирал и най-бързата SD карта, която може да се намери на пазара - Sony SF-G с капацитет 64 GB. Имам си и преходник към нея, така че да мога да се възползвам от максималните й скорости от 300 MB/s на запис и 299 MB/s на четене.

Sony a6500

Също на Sony са слушалките, които ще прибера в багажа си за Барселона. Най-вече заради полета, който не е съвсем кратък и в който шумоизолиращите способности на модела WH-1000XM2 ще бъдат добре дошли. Детайли за тези слушалки можете да научите във видео ревюто тук.

Sony WH-1000XM2

Всичко това ще нося на гърба си в чисто новата си раница Solid Gray, която е с брутален дизайн и в цвета на nixanbal! Удобна е на раменете, въпреки че плоският й корпус не предполага това. Вътре има само едно голямо основно отделение, което в някои случаи може да е проблем, но има малко "шкафче" за дребни предмети, както и щипка за прикрепване на документи.

Solid Gray

Харесва ми, че холандците дизайнери на Solid Gray имат иновативен поглед за визията на раницата. Истината е, че откакто съм с нея постоянно се заговарям с познати и непознати - каква е, откъде е... какво е?! Разбира се, най-приятната част за мен е, че формите на раницата напомнят шестоъгълното лого на nixanbal.com, а цветът е просто в десетката. Ще ви разкажа още за Solid Gray в отделно видео.

Solid-Gray

Надявам се материалът да ви е бил интересен, а още по-интересно да бъде за вас отразяването на MWC 2018, което можете да проследите в nixanbal.com през следващите дни. Този път ще се опитам да ви потопя в атмосферата и на самия конгрес, но и на прекрасната Барселона, която и след 8 посещения не спира да ме вълнува.

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer