НачалоНовиниMWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

5085
Написана от  nixanbal 22 февруари 2019
MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все още студена зима, слънчева Барселона се превръща в столица на мобилните комуникации и новите технологии, или иначе казано - започва Световният мобилен конгрес (Mobile World Congress/MWC)!

През 2019 г. MWC ще се проведе между 25 и 28 февруари, но традиционно много от големите премиери на смартфони се случват още преди това. Ето защо в момента стягам багажа си и още утре сутрин заминавам за Барселона, където ще отразявам на живо всички важни новини, ще ви показвам всички интересни смартфони и ще се включвам лайв във Facebook от улиците на любимия си град.

Това е моето девето поредно ходене на Световния мобилен конгрес в ролята ми на технологичен блогър, така че предполагам, че вече се досещате какво предстои в този материал... Тук ще ви представя списък с нещата, които ще взема в багажа си, или най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона.

Този път в раницата си ще нося нещо старо, нещо чисто ново и нещо интересно, а подробностите, моля, четете на следващите редове...

Започвам със старото. Много, много старият ми MacBook Pro все още отказва да се предаде и сякаш ме молеше да дойде с мен до Барселона и този път. Имам го от края на 2012 г. - това е първият модел в серията на Apple с Retina Display и вече ми се струва скандално остаряло парче електроника, но пък... продължава да работи идеално, поради което бракуването му се отлага с още малко. Тук се заричам в следващите 12 месеца все пак да подменя машината, но ако догодина видите този хубавец отново в селекцията с багажа, задължително се избъзикайте с мен.

Sony a6400

Продължавам със снимачната техника. С мен щеше да бъде любимият ми α6500 на Sony, само че миналия месец японците обявиха α6400 и за щастие имам възможност да взема него на конгреса. А защо държах на новия модел? Да, има ултрабърз автофокус, има суперкомпактни размери и работи с обективите, които вече имам. Но една от любимите ми новости при α6400 е въртящият се дисплей, който позволява да се правят чудесни селфи клипове. А аз планирам да заснема такива покрай по-важните премиери, на които ще ходя. Е, ето го и новото нещо в багажа!

GoPro HERO 7 Black

Също за снимане ще нося новото GoPro HERO 7 Black, което вече ви представих в отделно видео. Това е най-добрата екшън камера на американския производител, която предлага удобен за управление и следене на записа тъчскрийн, а също и изключително добра стабилизация HyperSmooth. Към HERO 7 Black, разбира се, ще добавя и няколко важни аксесоара - две допълнителни батерии и стик, който се превръща в трипод.

Moto G7 Plus

Продължавам със смартфона. Тук ще ви изненадам с интересното. Взимам със себе си Motorola Moto G7 Plus, който е един от най-скоро обявените смартфони, но по-любопитното е, че е позициониран в средния ценови сегмент. Да, ще предизвикам себе си и ще разчитам за ежедневните снимки от Барселона тъкмо на този апарат, който не струва куп пари, но обещава интересна двойна камера с амбиции при нощните кадри и с оптична стабилизация.

Освен в Instagram, Facebook и Twitter снимки с Moto G7 Plus ще ви покажа и след самото изложение, когато ще съм събрал достатъчно впечатления от камерата му, а и от модела като цяло.

 

Samsung Galaxy Buds

Друга нова играчка, която намира място в багажа ми, са слушалките Galaxy Buds на Samsung, представени заедно с Galaxy S10 онзи ден в Лондон. Безжични са, супер малки са, калъфчето им ги зарежда винаги, когато не ги използвате, а самото то може да се презареди по безжичен начин или с USB Type-C кабел. Не обичам слушалки тип тапи, но тези се прикрепят в ухото не със самата тапа, а с допълнителни перца и ми пасват идеално. Не стават за тичане, така че ще ги свалям, докато бягам между щандовете на производителите.

Persol

И понеже, ако следите поредицата с багажа през последните години, знаете, че този материал е основно за технологичните играчки, но не само - ето и част от екипировката. Ще обуя новите си AirMax-ове, на които след дъжда и снега най-после им дойде времето. Тествах ги на дълги разстояния през последната седмица в Лондон, така че вярвам, че ще са идеални и за десетките километри, които ще изминат в Барселона. А там се ходи много. Освен това взимам любимите ми очила, през които испанското слънце изглежда още по-красиво, а също и една иначе рекламна шапка, но със супер як надпис EXTRA BASS.

Solid Grey

Раницата, която планирам да взема със себе си, също ви е позната от предишни мои пътувания - тя е в цвят nixanbal, както обичам да определям това синьо, а дизайнът на холандските момчета от SOLID GREY е великолепен и ми се струва, че се връзва страхотно с логото на сайта.

Това са накратко основните принадлежности, без които няма как да преживея пътуването и отразяването на Световния мобилен конгрес. Тази година там ни очакват премиери от LG, Huawei/Honor, Nokia, Motorola, Qualcomm, Sony и други компании, а всички подробности за новите им устройства и технологии - очаквайте в реално време тук, в nixanbal.com, и на YouTube.com/nixanbal.

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer