НачалоНовиниНа фона на слуховете за сгъваем iPhone през 2023 г. Apple инвестира нови $45 млн. в Corning

На фона на слуховете за сгъваем iPhone през 2023 г. Apple инвестира нови $45 млн. в Corning

657
Написана от  nixanbal 11 май 2021
На фона на слуховете за сгъваем iPhone през 2023 г. Apple инвестира нови $45 млн. в Corning

Преди дни се заговори, че през 2023 г. може да видим първия смартфон на Apple със сгъваем дисплей. И въпреки че по темата нямаме никаква официална информация от производителя, той тази седмица обяви, че ще инвестира нова сериозна сума в Corning - създателите на защитното стъкло, използвано от много съвременни смартфони. 

Инвестицията от $45 милиона е поредната крупна сума, която Apple влива в Corning след досегашните $450 млн. през последните 4 години.

Очаква се инвестицията да разшири производствения капацитет на Corning в САЩ и да подпомогне техния отдел за проучвания и разработки. 

Последното всъщност може да се тълкува в контекста на скорошните слухове за iPhone със сгъваем дисплей, който се говори, че ще се появи след две години. Възможно е тъкмо Corning да е компанията, която ще разработи огъващо се стъкло за въпросния модел. А това би решило един от днешните проблеми на сгъваемите телефони, чиито екрани не са достатъчно устойчиви и са покрити от фолио. 

Apple awards-Corning-an-additional-45-million-dollars team-member 051021 big.jpg.large 2x

Corning всъщност получава подобни инвестиции от Apple, за да разработва за тях персонализирани решения, каквото е например последното стъкло Ceramic Shield, използвано за екраните на iPhone 12 Pro. Според Apple то е 4 пъти по-устойчиво на счупвания при изпускане от предходните модели. 

Дали действително новата инвестиция е с цел разработки в сферата на сгъваемите смартфони или просто поредната сума, с която Apple си осигурява специални условия от Corning за решения за своите устройства - предстои да разберем. 

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer