НачалоНовиниНавиващият се телевизор на LG излиза на пазара тази година

Навиващият се телевизор на LG излиза на пазара тази година

1567
Написана от  nixanbal 08 януари 2019
Навиващият се телевизор на LG излиза на пазара тази година

Навиващият се на руло телевизор на LG беше една от интересните концепции на миналогодишното изложение CES в Лас Вегас, а тази година се завърна на същата сцена, за да научим от производителя, че продажбите започват скоро. Моделът, който ще се появи под името LG Signature OLED TV R, ще бъде достъпен на избрани пазари още през пролетта, а по-късно тази година го очакваме и у нас. 

signature-large11

Базираният на webOS телевизор е с 65-инчов диагонал и може да се навива и прибира в своята основа, превръщайки се в ненатрапчива част от интериора. Всъщност, дори когато екранът е прибран, кутията на LG Signature OLED TV R не е просто "масичка за кафе", а може да се използва като озвучителна система, защото там е скрит 100-ватов Dolby Atmos говорител. 

signature-large03

Поддържа се и AirPlay 2, каквато само преди ден чухме, че и Samsung ще добави при част от своите актуални телевизори. 

Иначе за качеството на картината производителят твърди, че е не по-лошо от това на останалите му "ненавиващи се" OLED модели, като и тук резолюцията е 4K. 

signature-large13

Пазарният дебют на LG Signature OLED TV R е предвиден за март, поне в някои страни, а в България също го очакваме официално, потвърдиха от компанията за nixanbal.com, но по-скоро към последната четвърт на 2019 г. Цената не е обявена, но със сигурност ще бъде такава, че ще направи иновативното устройство запазена привилегия само за по-заможните клиенти.

signature-large01

Иначе на CES 2019 видяхме от LG и други нови телевизори с ThinQ AI, които работят с втора генерация α (Alpha) 9 Gen 2 процесори и нов алгоритъм за учене. Благодаряние на последния телевизорите на LG обещават оптимално качесто на картината и звука, съобразено с условията в стаята, в която е разположен екранът.

Въпросният процесор се използва от OLED моделите Z9, W9, E9 и C9, за чиито пазарни премиери очаквайте допълнителни подробности след няколко седмици. 

Каква е връзката между COVID-19, мобилните мрежи и 5G?

През последните седмици световната епидемия от новия коронавирус промени изцяло живота ни и оказа негативен ефект върху всяка сфера, включително…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer