НачалоНовиниНай-интересните устройства на Lenovo през 2021 г. ще бъдат тук

Най-интересните устройства на Lenovo през 2021 г. ще бъдат тук

1487
Написана от  nixanbal 10 май 2021
Най-интересните устройства на Lenovo през 2021 г. ще бъдат тук

2021 г. за РС пазара започна с впечатляващ ръст от 55.2% за първото тримесечие в продажбите на компютри. По данни нa IDC от април тази година, включващи настолни машини, лаптопи и работни станции, продадените бройки за периода са достигнали 84 милиона в световен мащаб.

Причината за сериозния ръст е повишеното търсене заради новия ни начин на живот и работа в условията на пандемия, в които много потребители имат нужда от нова машина за работа или обучение у дома. Нещо повече - според анализаторите от IDC в началото на 2021 г. все още виждаме как се отразява недостигът на устройства през 2020-а, причинен от нарушените вериги на доставки заради пандемията. Т.е. търсенето продължава да расте и все още не е задоволено от пазара.

Въпреки тези ограничения за първите три месеца на настоящата година РС производителите отчитат сериозен ръст в продажбите. При водещата компания на пазара, Lenovo, скокът е почти 60%, пак по данни на същия доклад, което се отразява в над 20.4 млн. продадени бройки и 24.3% пазарен дял (23.7% година по-рано).

X1 Nano X1 Fold Transparent-v1

Миналата година в nixanbal.com успях да ви запозная с някои от най-интересните устройства на Lenovo, сред които наистина иновативни за пазара продукти. Точно такъв беше например ThinkPad X1 Fold, който представлява голям 13.3" таблет със сгъваем дисплей, превръщащ го заедно с прикрепваща се физическа клавиатура в пълноценен лаптоп.

Анонсите на компанията за 2021-а вече започна, но най-вълнуващите продукти тепърва предстоят да пристигнат в България, а и да бъдат обявени нови. Затова съм изключително щастлив, че заедно с Lenovo стартираме съвместната рубрика ThinkLenovo, в която ще ви представяме, много пъти ексклузивно за българска медия, най-добрите им лаптопи, таблети и всякакви хибридни устройства.

У мен всъщност вече няколко дни е ThinkPad X1 Nano, който знаете, че е любимият ми ноутбук на Lenovo и въпреки че не е прясно обявена машина, исках да го разцъкам за по-дълго и да направя по-подробно видео. Тъкмо с него планирам да започне ThinkLenovo, а ако вие имате каквито и да било предложения и идеи за рубриката - ще се радвам да споделите в коментарите отдолу, както и през следващите месеци под задаващите се публикации.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer