Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниНай-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

11372
Написана от  nixanbal 11 януари 2018
Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по него като неустойка, независимо че всъщност вече не използват услугата. Промяната влиза в сила от 12 януари, но ще важи и за вече сключени договори, поясняват от оператора. 

Благодарение на тези промени клиентите, които решат да прекъснат договора си преди той да е изтекъл, ще дължат 3 месечни такси в пълен размер, а не всички до края му, както досега.

Ако клиент е ползвал отстъпка от месечния абонамент, той ще дължи и възстановяване на такава част от нея, която съответства на оставащия срок на договора.

Освен това, ако с договора, който искате да прекратите предсрочно, сте закупили и устройство на преференциална цена, ще дължите и част от отстъпката, която сте получили, съответстваща на оставащия срок на договора. Отстъпката се равнява на разликата между стандартната цена на устройството в брой, без абонамент към датата на покупката и цената (в брой или общата лизингова цена), която клиентът е заплатил при сключването на договора, обясняват от Теленор.

Припомням ви, че Мтел и VIVACOM въведоха този по-облекчен начин за прекъсване на срочен договор още през 2015 г. Повече за това вижте в този материал

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer