Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниNetflix вече е достъпна и за България

Netflix вече е достъпна и за България

9122
Написана от  nixanbal 06 януари 2016
Netflix вече е достъпна и за България

"Добри новини! Netflix вече е достъпен в България!" - такъв имейл получих току-що в пощата си, известявайки ме месеци и дори години след някогашната ми регистрация, че популярната услуга за стрийминг на видео най-после може да се използва и от българските потребители. 

Целта е Netflix да се превърне в първата глобална услуга за онлайн телевизия

Netflix е нещо като Spotify за видео и предлага някои от най-хитовите тв сериали и филми в онлайн каталог с високо качество. 

Удобството за съвременните потребители на всякакви хай-тек играчки е, че услугата за стрийминг на видео може да се използва върху телевизор, компютър, таблет и смартфон, което означава, че достъпът до каталога на Netflix е постоянен и възможен навсякъде. 

Netflix стартира с едномесечен безплатен абонамент, след което можете да изберете подходящия за себе си план. Абонаментните такси са между 7.99 евро и 11.99 евро, като най-високата цена позволява гледане на до 4 екрана едновременно и достъп до съдържание с Ultra HD 4k резолюция.

Услугата се предлага на английски и няколко други езика, като постепенно базата с такива ще се разширява и да се надяваме, че скоро ще видим поддръжка и на български. Каталогът за различните страни също ще бъде обогатяван поетапно. 

Netflix стартира в още над 130 нови страни и вече почти няма място, където услугата да не е достъпна. Голямо изключение и черно петно върху картата с покритие обаче остава огромният пазар Китай. 

NETFLIX вече в България - nixanbal

Новината за инвазията на Netflix беше съобщена от главния изпълнителен директор на компанията Рийд Хастингс на изложението CES 2016 в Лас Вегас, където беше направена заявка това да е първата глобална онлайн телевизионна услуга. 

Всичко започва от тук https://www.netflix.com/bg/. А доставчиците на телевизия у нас скоро може да актуализират офертите си. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer