НачалоСъбитияNikon представи първите си безогледални фотоапарати със сменяема оптика – Nikon 1

Nikon представи първите си безогледални фотоапарати със сменяема оптика – Nikon 1

4555
Написана от  nixanbal 21 септември 2011
Nikon представи първите си безогледални фотоапарати със сменяема оптика – Nikon 1

Nikon показа пред света първите си безогледални модели цифрови фотоапарати със сменяема оптика – Nikon 1. Серията, стартираща с Nikon 1 J1 и по-функционалния Nikon 1 V1, беше представена тази сутрин и в България, като продажбите у нас започват около 20 октомври при цени за базовите комплекти с обектив 1 NIKKOR VR 10-30mm 999 лв. и 1599 лв. съответно.

Новата система Nikon 1 производителят нарича A-CIL (Advanced Camera with Interchangeable Lens) и описва като нещо революционно, сериозна стъпка в развитието на фотографията, а за създаването й не са заимствани елементи от други класове фотоапарати, а е изградена от нулата. Резултатът е изключително бърз процесор и автофокус, който позволява максимум 10 к/с (или 60 к/с с фиксиран фокус), изцяло нов байонет от 50 години насам, нов CMOS сензор и набор нови екстри при снимане.

Nikon 1 V1

За фотоапаратите Nikon 1 отначало ще се предлагат четири обектива 1 NIKKOR, но с помощта на адаптер за F-байонер машинките ще могат да ползват и всички обективи за DSLR-ите на Nikon.

По-подробно за първото поколение обективи от новата серия:

  • 1 NIKKOR VR 10-30mm – стандартен обектив с трикратко увеличение
  • 1 NIKKOR VR 30-110mm – обектив с телефото увеличение за снимане на всякакви сцени
  • 1 NIKKOR 10mm – тънък обектив с фиксирано фокусно разстояние за широкоъгълни снимки
  • 1 NIKKOR 10-100mm PD-ZOOM – голямо увеличение с регулируема скорост, идеален за видеозапис (ще го видите на снимките – наистина е голям)

Nikon 1 V1 camera

Основните разлики между Nikon 1 J1 и Nikon 1 V1 са, че първият е по-компактен и лек, има вградена светкавица и се предлага в пет цвята. Nikon 1 V1 пък е за по-напредналналите технически потребители, има визьор, порт за аксесоари (светкавици, микрофон, GPS модул и др.) и ще е наличен в бяло и черно. Фотоапаратите правят снимки с максимална резолюция от 10 МР и записват Full HD видео, по време на което могат да се щракат и отделни кадри.

Интересно е, че новите машинки на Nikon ще са подкрепени от цял куп аксесоари за потребителите. Става дума не само за допълнителна светкавица, GPS или микрофон, а за най-различни по цвят калъфи, връзки за врат, кърпички за почистване и други. Самите апарати Nikon 1 се предлагат в богата гама цветове, макар че в началото са налични едва няколко варианта.

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer