НачалоНовиниNintendo очаква над $800 милиона годишна загуба

Nintendo очаква над $800 милиона годишна загуба

1276
Написана от  nixanbal 26 януари 2012
Nintendo очаква над $800 милиона годишна загуба

Най-големият производител на игрови конзоли Nintendo обяви, че очаква $838 милиона загуба за годината, приключваща на 31 март 2012 г. Прогнозите са значително по-лоши от първоначалните $258 милиона и това ще бъде първата годишна загуба за японците от три десетилетия насам. Освен това компанията понижи целените продажби на Wii и преносимата 3DS.

За 12-те месеца към март 2012-а Nintendo очаква да продаде 10, а не 12 милиона конзоли Wii, а прогнозите за новата портативна 3DS са отрязани от 16 на 14 милиона броя.

Сред основните причина за слабото представяне на конзолите от Nintendo е конкуренцията. Домашната Nintendo Wii е доста стар модел, а конкурентните производители Sony и Microsoft периодично обновяват своите предложения, правейки ги по-атрактивни за потребителите. При мобилния гейминг пък 3DS е изправена пред безпощадната сила на смартфоните, които вече предлагат някои от най-хитовите заглавия като приложения за изтегляне.

С цел да върне интереса на феновете Nintendo обяви, че новата домашна конзола Wii U ще бъде на пазара преди края на годината. Наследникът на Wii ще се появи първо в САЩ, Япония, Австралия и Европа и ще разчита да впечатли потребителите тъкмо за коледните празници.

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer