Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниNintendo и Google местят част от производството си извън Китай, за да избегнат новите такси

Nintendo и Google местят част от производството си извън Китай, за да избегнат новите такси

1287
Написана от  nixanbal 13 юни 2019
Nintendo и Google местят част от производството си извън Китай, за да избегнат новите такси

Търговската война между САЩ и Китай продължава да се задълбочава и вече има отражение върху дълъг списък компании. Заради заплахата от допълнителни такси върху изнасяните от Китай към САЩ стоки Nintendo и Google вече предприемат действия за избягването им.

Nintendo вече е започнала да произвежда част от своите игрови конзоли извън Китай, като според The Wall Street Journal японците вече сглобяват не само оригиналната Switch, но и двете ѝ нови версии. 

Припомням ви, че се очаква тази година Nintendo да покаже нова конзола Switch от по-висок клас - наследник на познатия модел, както и по-достъпна нейна версия, фокусирана върху преносимостта. 

Колкото до Google - продукцията на дънни платки за центровете за данни в САЩ е изнесена в Тайван, докато част от устройствата Nest вече се правят в Тайван и Малайзия. 

Тази седмица и Foxconn, компанията, която сглобява iPhone в Китай, обяви, че е готова да изнесе част от производството извън страната, за да може Apple да избегне евентуални допълнителни такси върху изнасяните за САЩ устройства. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer