Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниNintendo и Google местят част от производството си извън Китай, за да избегнат новите такси

Nintendo и Google местят част от производството си извън Китай, за да избегнат новите такси

1013
Написана от  nixanbal 13 юни 2019
Nintendo и Google местят част от производството си извън Китай, за да избегнат новите такси

Търговската война между САЩ и Китай продължава да се задълбочава и вече има отражение върху дълъг списък компании. Заради заплахата от допълнителни такси върху изнасяните от Китай към САЩ стоки Nintendo и Google вече предприемат действия за избягването им.

Nintendo вече е започнала да произвежда част от своите игрови конзоли извън Китай, като според The Wall Street Journal японците вече сглобяват не само оригиналната Switch, но и двете ѝ нови версии. 

Припомням ви, че се очаква тази година Nintendo да покаже нова конзола Switch от по-висок клас - наследник на познатия модел, както и по-достъпна нейна версия, фокусирана върху преносимостта. 

Колкото до Google - продукцията на дънни платки за центровете за данни в САЩ е изнесена в Тайван, докато част от устройствата Nest вече се правят в Тайван и Малайзия. 

Тази седмица и Foxconn, компанията, която сглобява iPhone в Китай, обяви, че е готова да изнесе част от производството извън страната, за да може Apple да избегне евентуални допълнителни такси върху изнасяните за САЩ устройства. 

Официално: Това е Google Pixel 4

Днес в Twitter се случи нещо, което струва ми се никога не бяхме виждали досега. Голяма технологична компания коментира официално…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer