НачалоНовиниNokia и Microsoft имат повод да почерпят заедно с Apple, акциите им поскъпват

Nokia и Microsoft имат повод да почерпят заедно с Apple, акциите им поскъпват

1490
Написана от  nixanbal 27 август 2012
Nokia и Microsoft имат повод да почерпят заедно с Apple, акциите им поскъпват

В Apple сигурно са празнували цял уикенд, след като съдът призна Samsung в умишлено копиране на устройствата им и нарушение на няколко патента, но освен създателите на iPhone, други две компании също имат повод да почерпят. Microsoft и най-вече Nokia, техният основен партньор с Windows Phone, очаквано също ще извлекат полза от спора межу по-горните опоненти. И това пролича още днес, когато акциите на финландците скочиха с над 10%, а тези на Microsoft с около 1.6%.

Причината е несигурността в бъдещето на водещия производител на устройства с Android, идваща от възможността в края на следващия месец съдът да наложи забрана за продажбата на смартфоните и таблетите на Samsung в САЩ. Това би накарало потребителите да се обърнат към алтернативни предложения, а едно такова е Windows Phone и увеличаващото се портфолио модели Lumia на Nokia.

А акциите на Nokia имат повод да се покачват при всеки нов слух около задаващите се смартфони с новата платформа Windows Phone 8, които финлнадците трябва да покажат на 5-и септември по време на Nokia World в Хелзинки. Въпросът дали Nokia ще оправдае големите очаквания остава и ще разберем истината след десетина дни.

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer