Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниNokia представи 808 PureView в България, вижте снимки от събитието

Nokia представи 808 PureView в България, вижте снимки от събитието

7418
Написана от  nixanbal 13 юни 2012
Nokia представи 808 PureView в България, вижте снимки от събитието

На събитие днес в София Nokia представи в България 41-мегапикселовия си камерафон 808 PureView. Устройството ще бъде на пазара у нас до две седмици, т.е. преди края на месец юни, а цената ще зависи от субсидиите на операторите, но с договор вероятно ще е около 800 лв. Презентацията на всички възможности на камерата направиха фотографът Павел Баджаков и Веса Ютила, оглавяващ маркетинга на Nokia 808 PureView.

Детайлите за 41-мегапикселовия сензор, разработваната 5-години технология PureView и всички останали малки тайни около Nokia 808 PureView вече сме ги споменавали неведнъж в блога, затова ви предлагам директно да преминем към малко впечатления от събитието днес и снимките от него.

P6135486

Бройка на смартфона за тест ще пристигне в близките дни, но още днес имахме доста време да поснимаме с него. Ще отбележа само няколко впечатления. Зумването в снимки и видео е феноменално удобно – просто прокарвате пръст по дисплея. Освен това за ксеноновата светкавица на Nokia 808 PureView г-н Ютила обясни, че е два пъти по-мощна от тази в Nokia N8.

Ютила ни показа и доста снимки и клипове, заснети с камерафона при лоши условия – вечер. С нетърпение очаквам да направя и своите тестове, но това, което видяхме, беше страхотно.

P6135471

41-мегапикселовият сензор е 5 пъти по-голям от традиционните 8-мегапикселови в повечето днешни смартфони. Интересно е, че API за тази технология е отворен за разработчици, което означава, че в бъдеще можем да видим най-различни приложения, възползващи се от PureView.

P6135555

В комплекта на телефона влиза и връзка за ръка, а отделно ще се предлагат аксесоари като преносимо зарядно за допълнителна мощ, HDMI кабел, мини статив и калъф с капаче за обектива.

P6135542

Най-хубавата новина е, че технологията PureView след време ще пристигне и в устройствата Lumia с Windows Phone. Остава да се надяваме, че такива модели ще бъдат готови още в началото на септември на Nokia World.

Всички 67 снимки вижте във Facebook страницата на блога >>

Най-после и Теленор намали неустойката при предсрочно прекратяване на договор

Теленор обяви, че клиентите му вече ще могат да прекратят предсрочно договор и да не заплащат всички оставащи такси по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer