НачалоНовиниNokia разказва повече за 41 МР камера в смартфона 808 PureView

Nokia разказва повече за 41 МР камера в смартфона 808 PureView

3343
Написана от  nixanbal 01 март 2012
Nokia разказва повече за 41 МР камера в смартфона 808 PureView

Смартфонът Nokia 808 PureView предизвика бурни реакции у всички заинтересовани от новите технологии. Феновете на марката ликуваха още с анонса на 41-мегапикселовия камерафон, но много хора се зачудиха как е постигнато това и истина ли е. Все пак максимумът пиксели в масов камерафон досега бяха 16 МР при модела HTC Titan II. Така че 41 МР дойдоха като "WOW!" не само за нас, посетителите на Конгреса в Барселона, а за цялата индустрия.

Момчетата от официалния блог на Nokia реагираха бързо на първите коментари в мрежата и направиха интервю с Деймиън Дининг, един от експертите по камери в компанията, който мисля добре обясни повече за PureView. Вижте видеото!

Накратко - Nokia 808 PureView наистина има 41-мегапикселов сензор. Въпросният е около пет пъти по-голям от актуалните смартфони с 8 МР камера и е собствена разработка на финландците в екип с друга или други компании, една от които бе спомената на пресконференцията - Toshiba. Оптиката е от Carl Zeiss и е до 10 пъти по-прецизна от тази в повечето SLR обективи. При видеозаписа също има значителни подобрения - 808 PureView обработва 1 милиард пиксела в секунда или 16 пъти повече от други сензори на камери в телефони.

"Това е сякаш Колумб да се опитва да ви убеди, че Земята е кръгла, когато всички смятат, че е плоска. Но наистина имам 41 МР сензор. Снимките са достъпни във Flickr - можете да ги свалите и да ги видите сами.", казва Дининг.

Камерата на Nokia 808 PureView няма оптичен зуум, тъй като не е било възможно да сложат такъв в толкова малко устройство. От Nokia обаче се гордеят с постижението си да предложат цифрово приближение, което според тях не води до загуба в качеството. Освен това при зуум няма шум, който да се чува във видеозаписа. Качеството на аудиото пък е със CD качество.

Пълния сет с примерни снимки от Nokia 808 PureView вижте във Flickr.

След всичко това "Nokia N8 вече не е най-добрият камерафон на пазара, а вторият най-добър.", приключва Деймиън Дининг.

Лондон започва да събира данни за пътниците в метрото през Wi-Fi с цел подобряване на транспорта

От 8 юли 2019 г. Wi-Fi мрежа ще събира данни за пътниците в подземния транспорт на Лондон. Целта е по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer