Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниNokia 8 няма да се продава на двата най-големи смартфон пазара в света

Nokia 8 няма да се продава на двата най-големи смартфон пазара в света

1888
Написана от  nixanbal 18 август 2017
Nokia 8 няма да се продава на двата най-големи смартфон пазара в света

Още с анонса на първите модели Nokia с Android в Барселона HMD Global заявиха, че ще се целят в първото място в класацията на най-популярните смартфон брандове в света. Компанията обаче изглежда има тази цел в дългосрочната си стратегия, тъй като току-що представеният флагман Nokia 8 няма да се продава на двата най-големи пазара на смартфони. 

Информацията идва директно от главния изпълнителен директор на HMD Global, Флориан Зайхе, който споделя пред CNBC, че Nokia 8 няма да се продава в САЩ и Китай. 

Според Зайхе флагманът им ще бъде добре приет и ще се появи на пазари, на които потребителите са свикнали с по-висока средна продажна цена на смартфоните. Такива са страните от Западна Европа, части от Средния Изток и Азия. 

Е, България не се назовава, но тук също очакваме Nokia 8. 

Въпреки че по-горната информация не касае потребителите у нас, интересна е стратегията на HMD Global за инвазия към различните пазари. Компанията изглежда не бърза да атакува най-големите страни, като Зайхе посочва, че за там се изисква отделна стратегия и подход към аудиторията. Дори различно портфолио, като скоро може да видим нови модели, специално създадени за тези пазари.

OLED телевизори, 4k проектор с ултра къс фокус и LED лампа с говорител, или какво показа Sony в сърцето на Европа

В края на февруари, два дни преди Световния мобилен конгрес в Барселона, имах възможността да присъствам на ежегодната европейска конференция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer