НачалоНовиниNokia 9 PureView ще има втора версия с 5G и Snapdragon 855

Nokia 9 PureView ще има втора версия с 5G и Snapdragon 855

2024
Написана от  nixanbal 15 януари 2019
Nokia 9 PureView ще има втора версия с 5G и Snapdragon 855

Вече чухме, че HMD Global планират да представят новия си премиум флагман Nokia 9 PureView още преди края на януари, а нова информация сега потвърждава това и хвърля още светлина върху решението на компанията. Нещо повече - говори се и за второ издание на Nokia 9, което ще се появи с ъпгрейдната конфигурация в края на лятото. 

Защо обаче HMD Global планират да побързат и няма да представят Nokia 9 PureView на MWC 2019 в края на февруари? Според слуховете това се дължи на факта, че апаратът използва чипсета Snapdragon 845 и производителят не иска моделът да бъде пряко съпоставян с новите смартфони, много от които ще са с вече следващата версия на платформата от Qualcomm. Затова и продажбите щели да започнат веднага след анонса.

Потребителите, които държат на най-напомпания хардуер обаче, също ще получат избор. HMD Global изглежда планира второ издание на Nokia 9, което ще бъде обявено в края на лятото, вероятно на изложението IFA 2019 в Берлин. За тази версия, която може и да се появи като Sirocco, се говори, че ще работи в 5G мрежи и ще се базира на Snapdragon 855. 

Така или иначе Nokia 9 PureView ще блесне не само с хардуера си, който е сходен при повечето съвременни топмпдели, а с камерата. Тя се очаква да бъде комбинация от цели 5 сензора и да използва ZEISS оптика. Нямам търпение да поснимам с това нещо и се надявам много скоро да го видим на пазара. 

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer