Умен град @ nixanbal

НачалоИграчкиNokia C5 отблизо

Nokia C5 отблизо

7788
Написана от  nixanbal 13 август 2010

Nokia_C5_symbian_smartphone

За петък 13-и реших да спретна кратко материалче за новото предложение от C Series на Nokia – C5, което е доста рекламирано в България напоследък. В Germanos/GLOBUL например може да се намери на цена от малко над 100 лв. с договор. Без абонамент също е чудна оферта – около 300 лв.

Това, което прави впечатление при този Symbian смартфон, е тънкият и компактен корпус, доста големите бутони на клавиатурата и качествените материали, въпреки достъпния профил на серията C. Бутоните Меню и C (за триене) обаче имат кофти форма и са трудни за натискане с по-дебели пръсти.

Nokia C5 няма Wi-Fi и позволява връзка с мрежата само през оператора. Все пак предлага HSPA поддръжка – т.е. високи скорости и при ъплоуд, и при даунлоуд. Екранът е сравнително малък и не е най-добрият вариант за преглеждане на пълни сайтове, но пък е отличен за четене на мейла + поддържа се Nokia Messaging за получаване електронната поща директно на хоумскрийна.

Някои от инсталираните приложения в бройката, която аз тествам, са Facebook, Friendster, Hi5 и MySpace, но честно да си призная, освен първото не ползвам нищо друго. Все пак се разрових в Ovi Store и свалих още Shazam, Skype и някаква игра с нинджи. По отношение на софтуера е важно да се отбележи, че C5 идва с Ovi Maps и предлага безплатната гласова навигация на Nokia.

Nokia C5Камерата не е силната страна на модела. Няма автофокус и макро, но пък имам и някои сполучливи кадри в ландскейп режим. Примерни снимки вижте тук, тук, тук, тук и тук. Процесорът е на 600 MHz и телефонът работи без забележки, което заедно с издръжливата батерия (до 12 часа разговори!) превръща Nokia C5 в отличен избор за цената му. Подходящ е за хора, които предимно търсят средство за комуникация, имат проблем с дребните бутони или просто искат надежден втори телефон.

 

PRO

ниска цена за смартфон

достъп до Ovi Store

компактни размери

големи бутони за набиране

Ovi Maps навигация

 

CONTRA

малки бутони Home и C

няма Wi-Fi

Комплектът включва телефон, батерия, зарядно, USB кабел, упътване, книжка с инструкции за Ovi Maps и 2 GB microSD карта, на която да инсталирате всички желани приложения от Ovi Store, а също и карти за желаните страни.

 

Можете да прочетете мои тестове на Nokia C3 и Nokia C6 в Mobile News BG.

 

flickr_logo


Умният транспорт - кръвоносната система на умния град

Време е за старта на проекта Умен град, за който ви разказах още преди няколко седмици. В него ще ви…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer