НачалоНовиниNokia и Ericsson ще доставят 5G оборудване за мрежата на A1

Nokia и Ericsson ще доставят 5G оборудване за мрежата на A1

792
Написана от  nixanbal 23 август 2021
Nokia и Ericsson ще доставят 5G оборудване за мрежата на A1

Nokia и Ericsson са избраните доставчици на 5G оборудване за мрежата на А1. Скандинавските компании са избрани за партньори на цялата група A1 Group, което означава, че ще осигурят оборудването за 5G мрежите не само в България, а още в Словения, Сърбия и Хърватия. В Австрия Nokia беше избрана още през 2019 г.

В България Nokia вече изгражда радиомрежата за достъп (RAN) на А1, а основната мрежа ще бъде с оборудване на Ericsson, припомнят от оператора.

Nokia е основен доставчик за радио и основна мрежа в Сърбия и Словения, а през 2019 година беше избрана за партньор при изграждането на радио и основната мрежа на А1 в Австрия. В Хърватия Ericsson оборудване се използва както за основната, така и за радио мрежата на компанията.

Плановете на A1 Group са да предложи 5G не само в големите градове, но и в селските райони и курортите, като това ще се реализира през следващите 5 години.

Междувременно А1 се похвали, че в България разполага с най-бързата 5G мрежа, която е показала 2.5 пъти по-високи медианни скорости спрямо конкурентите (според анализ на Ookla). Vivacom от своя страна миналата седмица обявиха, че тяхната 5G мрежа е най-голямата в страната и покрива най-много населени места. 

5 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Members

Някои собственици на смартфони Galaxy вероятно са попадали на Samsung Members, но съм сигурен, че много от тях дори не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer