НачалоНовиниNokia Lumia вече се продава по-добре от Symbian във Великобритания

Nokia Lumia вече се продава по-добре от Symbian във Великобритания

1522
Написана от  nixanbal 21 март 2012
Nokia Lumia вече се продава по-добре от Symbian във Великобритания

Усилията на Nokia да прехвърли любовта на феновете от смартфоните й със Symbian към новото портфолио с Windows Phone изглежда започват да дават ефект. Във Великобритания Lumia вече се продава по-добре от устройствата под старата платформа и моделът Lumia 800 представлява над 87% от всички продадени смартфони с WP.

Проучването на Kantar Worldpanel ComTech показва, че делът на платформата от Microsoft във Великобритания вече е 2.5%, докато през 2011-а е бил едва 0.5 на сто от всички продадени смартфони с нея. Symbian от своя страна се е сринал от 12.4% през миналата година до 2.4% през 2012 г.

Проучването показва, че Германия все още е страната с най-голяма любов към Windows Phone и платформата има 3.1% дял в страната.

От Kantar отбелязват, че Windows Phone все още изостава много зад iOS и Android, които са увеличили присъствието си сред потребителите във Великобритания до 28.7% и 48.5% съответно.

Все пак анализаторите смятат, че смартфоните с WP7 на Nokia вече започват да оказват сериозно влияние на пазара в Европа. Успехът с Lumia 800 е забележителен, но финландците трябва бързо да пуснат още модели от новата линия, ако искат да отговорят на настъпващите предложения от конкурентите, казват те.

Новият Golf 8 е първият модел на Volkswagen с пет хибридни версии

На 24 октомври в германския град Волфсбург Volkswagen представи новия Golf. Осмото поколение на модела, продаден в тираж над 35…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer