НачалоРевютаNokiaРевю на Nokia Play 360

Ревю на Nokia Play 360

Мощен звук по въздуха с подкрепата на NFC

8098
Написана от  nixanbal
Ревю на Nokia Play 360

От няколко дни при мен се подвизават някои от новите аксесоари на Nokia и мога само да кажа – най-после! Най-после успях да тествам подробно ползите от технологията NFC, но не само за обмен на файлове между телефони, а и за връзка с различни играчки. На следващите редове ще ви разкажа малко повече за шумния Nokia Play 360 и срещата му с Nokia C7 и N9. Има видео и много снимки!

NFC направи нещата по-лесни

Ако не сте се сетили по снимките и интрото на този пост, нека се поправя и поясня, че Nokia Play 360 е колонка, свързваща се по безжичен път с вашия смартфон. Връзката става чрез Bluetooth, но ако разполагате с Nokia C7, N9 или друг смартфон с поддръжка на NFC, можете просто да го докоснете до върха на Nokia Play 360 и връзката е осъществена за 2-3 секунди. Без да включвате Bluetooth ръчно, без да търсите устройства, да въвеждате кодове и какво ли още не. Просто кратък допир между двете устройства и готово.

P3201733

Всъщност Nokia Play 360 може да се свърже с различни устройства и по жичен път. За целта в комплекта влиза аудио кабел, а колонката има 3.5 мм жак в долната задна част. Въпросната опция може да ползвате с всеки телефон, но идеята е, че така можете да вкарате в партито и джаджи, които изобщо не поддържат Bluetooth. Веднага се сещате за iPod, нали? Моят iPod nano например се сработи идеално с Nokia Play 360.

P3201980

Дизайнът

Външният вид на Nokia Play 360 е супер симпатичен. Има цилиндрична форма, висок е 11-12 см и тежи около половин килограм. Стои красиво на бюрото или на горния рафт на етажерката при книгите, защото няма проблем да го оставите навсякъде. Няма кабел, който да изисква колонката да бъде в близост до контакт, но понякога ще се налага да презареждате батерията.

Nokia Play 360 се предлага в черно, бяло и синьо.

Интересно е, че батерията е като тези в телефоните на Nokia и се зарежда през microUSB порта. Намира се под капака на дъното на Nokia Play 360 и е хубаво, че може да се смени, ако в един момент сдаде багажа. Батерията има капацитет 1020 mAh, което според производителя осигурява до 21 часа слушане на музика – това, разбира се, е в най-добрия случай и в зависимост от силата и вероятно стила на музиката.

P3201864

Въпреки че решетъчният дизайн на Nokia Play 360 може да говори за друго, под него всъщност няма говорители. Въпросният е един и се намира на върха на конолката. Насочен е нагоре и според Nokia разпространението на звука е на 360 градуса.

Bluetooth бутонът в предната част на Nokia Play 360 свети в синьо, когато е свързан с телефона ви, бяло, когато не е и червено при изключване на устройството или падаща батерия.

Интересен елемент от външния вид на Nokia Play 360 е дупката в долната дясна част на колонката. Нейната цел е да осигурява по-качествен бас и когато например слушате will.i.am – T.H.E., ще усетите силната въздушна струя, доближавайки ръка до изхода.

P3201886

Звукът е по-силен и качествен от този на лаптопа ви

ОК, може да не е изненада, но беше приятно да установя, че звукът от тази джаджа е по-мощен и по-качествен от това, което излиза от лаптопа ми (Sony Vaio). За изходна мощност от 2.1 вата Nokia Play 360 се справя отлично, доставяйки добро звучене както при високите, така и при ниските честоти. Можете да използвате и еквалайзера на смартфона или плейъра си, за да чуете любимата си музика по правилния начин.

И все пак имайте предвид, че за озвучаване на шумен купон с приятели този дребосък едва ли ще ви свърши работа.

Опитах дали има разлика в звученето при връзка с кабел и след това при връзка по безжичен път. Оказа се, че има и то осезаема. Теста направих с Nokia N9 и Nokia C7, като и в двата случая музиката беше далеч по-качествена при Bluetooth сдвояване.

Цена и комплект

Едва ли сте виждали Nokia Play 360 в Germanos и Handy. Аз поне не съм, но кой знае. Джаджата може да се поръча през официалните дистрибутори на Nokia или пък директно да си я купите от чужбина. В amazon.de например колонката струва около 115 евро, което не е лесна за преглъщане цена, но ако сте хай-тек фен и търсите нова играчка, за която да хвърлите някой и друг лев – Nokia Play 360 е тъкмо за вас. Всъщност устройството е добра инвестиция, защото може да се свързва с различни други машинки, поддържа технология на бъдещето (NFC) и има изключителен дизайн.

Ако пък цената не ви притеснява, можете да си поръчате два броя и да ги свържете през NFC за истински стерео звук.

P3201949

В комплекта на Nokia Play 360 влиза един брой от въпросната джаджа със сменяема батерия, достъпна за потребителя след развъртане на едно винтче. В кутията ще намерите още зарядно с microUSB накрайник, аудио кабел, както и калъфче за удобно и защитено пренасяне на колонката в багажа. Всъщност въпросната платнена чантичка има и метална халка, с която можете да закачите аксесоара за раницата си при разходка във Витоша.

Цялата галерия със снимки на Nokia Play 360 вижте във Facebook групата на блога >>

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer