Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниNougat все още е на по-малко от 1% от устройствата с Android

Nougat все още е на по-малко от 1% от устройствата с Android

2110
Написана от  nixanbal 11 януари 2017
Nougat все още е на по-малко от 1% от устройствата с Android

Преди няколко дни от сайта на Apple стана ясно, че най-новата версия iOS 10 вече се използва от 76% от активните устройства на компанията. Най-прясната статистика от конкурентната платформа Android пък сега показва, че нейното актуално издание Nougat все още е с под 1% разпространение. 

Данните са засечени към 9-ти януари и показват, че Nougat все още се ползва от едва 0.7 на сто от активните устройства с Android. Само за референция - Gingerbread е на 1%.

Най-актуалната версия продължава да е Lollipop отпреди 2 години (33.4%), следвана от Marshmallow (29.6%) и KitKat (22.6%).

Screen Shot 2017-01-11 at 8.07.59 AM

Е, Froyo най-после изчезна от картата (след 6 години присъствие), но Google все така не изглежда да има амбиции да промени положението с фрагментацията на Android. 

Трябва ли всъщност да смятаме невъзможността за ъпдейт на много устройства и изоставането им в софтуерно отношение за проблем и колко голям е той за вас? 

Alcatel залага на 18:9 екрани при всички 7 нови смартфона с цени от 90 до 230 евро

На MWC 2018 започнахме с премиера на новите смартфони Alcatel, които залагат на 18:9 екрани, усъвършенстван дизайн, функция за отключване…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer