Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНова Броудкастинг груп няма да бъде продадена на собственика на Теленор

Нова Броудкастинг груп няма да бъде продадена на собственика на Теленор

1377
Написана от  nixanbal 08 януари 2019
Нова Броудкастинг груп няма да бъде продадена на собственика на Теленор

Нова Броудкастинг Груп няма да бъде продадена на новите собственици на Теленор, чешката PPF Group, която прояви интерес към медийната група през 2018 г. Договорът за продажба на акциите на MTG (95%) в Нова Броудкастинг груп на PPF Group е бил прекратен, стана ясно от прессъобщение в сайта на Нова телевизия.

През лятото КЗК забрани сделката, а вече е изтекъл и удълженият краен срок по договора между двете страни за приключване на продажбата. Така днес MTG обяви, че прекратява процеса и започва дискусии с други потенциални инвеститори относно продажбата на акциите си в най-голямата търговска медийна група в България.

Телеком оператор със собствено съдържание е тенденция, която вече се заформя и в България, но по-горната новина засега слага край на опитите на Теленор. А1 вече има няколко свои спортни канала, а дали големият собственик на групата, мексиканската América Móvil, няма да прояви интерес към Нова Броудкастинг груп - времето ще покаже. 

ТОП 5 на 2018: Най-изгодните оферти за смартфони

Годишната обзорна поредица "ТОП 5 на 2018" на nixanbal продължава със селекция на някои от най-изгодните оферти за смартфони, които…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer