НачалоНовиниНовата EMUI 10 на Huawei се базира на Android Q, излиза в бета версия през септември

Новата EMUI 10 на Huawei се базира на Android Q, излиза в бета версия през септември

1444
Написана от  kris.romanov 09 август 2019
Новата EMUI 10 на Huawei се базира на Android Q, излиза в бета версия през септември

На своята конференция за разработчици Huawei днес представи собствената си операционна система HarmonyOS, но това не означава, че компанията обръща гръб на Android. Е, поне засега. На събитието производителят обяви и EMUI 10 - новата версия на потребителския интерфейс, с който ще бъде покрито новото издание Android Q. 

Точно така - Huawei обяви официално, че EMUI 10 ще се базира на Android Q, която все още предстои да бъде финално представена от Google и да научим и какъв десерт с буквата Q ще стои зад името ѝ.

По-важната новина от днес е, че още на 8 септември Huawei ще предложи EMUI 10 в бета версия за тестове на собствениците на Huawei P30 и P30 Pro. 

След приключване на тестовете EMUI 10 ще бъде пусната във финална версия към двата флагмана от 2019 г., както и към още куп устройства. Списъкът включва Mate 20/Pro/Porsche Design/Lite, P Smart/+ 2019, P Smart Z, Mate 20 X/5G, P20/Pro, Mate 10/Pro/Porsche Design, Honor 20/Pro/Lite, Honor View 20, Honor 10/Lite и Honor 8X.

Друга любопитна подробност от днешното събитие е, че Huawei потвърди, че "следващото поколение" на серията Mate също ще използва тази операционна система с EMUI 10 отгоре ѝ. Това означава, че планът е новите Mate 30 и Mate 30 Pro, очаквани до месец-два, да се базират на Android Q. 

Sony Xperia 5 II предлага тройна камера с оптика ZEISS, 120 Hz опресняване на дисплея и компактни размери

Sony представи току-що новия си смартфон от висок клас Xperia 5 II. Устройството надгражда миналогодишния Xperia 5 по всички линии,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer