nixanbal banner shapes 1020x120

НачалоНовиниНовата версия Android O вече е при разработчиците

Новата версия Android O вече е при разработчиците

3077
Написана от  nixanbal 21 март 2017
Новата версия Android O вече е при разработчиците

Android Nougat все още едва се забелязва на картата, но днес Google представи пред света първото издание на следващата версия - Android O. Въпреки че новата платформа все още си няма име (Oreo?), разработчиците вече имат достъп до нея и могат да подготвят приложенията си.

Все още няма кой знае какви детайли за Android O, но все пак ето първите подробности...

С новата версия на мобилната си платформа Google ще въведе функцията картина в картината за смартфони и таблети. Това ще позволява да гледаме видео в малко прозорче в ъгъла, докато например браузваме в някой сайт. 

Screen Shot 2017-03-21 at 9.36.33 PM

Друга новост е още по-детайлна настройка на известията, а също и опция за отлагането им - подобно на алармата. Когато получите нотификация за съобщение във Viber например, ще можете да я snooz-нете и тя да се появи отново по-късно.

Разработчиците ще могат да избират сами и фона за известията от своите приложения. Това звучи опасно и предразполага към доста шарени екрани.

NB Icon Mask Shapes Ext 02

Също промяна за интерфейса е, че иконките на допълнително инсталираните приложения ще могат да се напасват към цялостната визия на темата на смартфона - да бъдат кръгли или квадратни например, така че да се сливат с останалите. 

За момента Android O може да се флашне само ръчно от разработчиците, като това първо издание се поддържа от моделите Nexus 5x, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel и Pixel XL.

Всички детайли за Android O Developer Preview - цък.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer