Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовата VR система HTC Vive Pro предлага по-висока резолюция и по-удобен дизайн

Новата VR система HTC Vive Pro предлага по-висока резолюция и по-удобен дизайн

894
Написана от  nixanbal 09 януари 2018
Новата VR система HTC Vive Pro предлага по-висока резолюция и по-удобен дизайн

HTC представи новото поколение на VR системата си Vive, което излиза под името Vive Pro и обещава някои ключови подобрения. VR шлемът вече предлага по-висока резолюция, има по-удобен дизайн и вградени слушалки. 

HTC Vive Pro има по-висока резолюция за двата си OLED дисплея - общо 2880x1600 пиксела или 1400x1600 на око, което прави 615 ppi гъстота на точките и сериозно увеличение спрямо 2160x1200 пиксела (1080x1200 за око) при стандартния HTC Vive.  

Vive Pro Sizing Dial

Новост са прикрепените към шлема слушалки, а също и подобреният начин за регулиране на размера - чрез колело в задната част на шлема. 

Vive Pro Profile

Като цяло личат подобрения основно в посока по-комфортно ползване на VR системата, което е изключително важно, за да бъде тя привлекателна за потребителите и бизнеса. Междувременно HTC показа и свой адаптер за безжично ползване на Vive. 

HTC Vive Pro има и две камери в предната част на очилата, както и двойка микрофони. Не се споменава защо е допълнителната камера, но HTC посочва, че тя ще бъде от полза за разработчиците на игри и приложения за Vive Pro. 

Цената и точната дата за старта на продажбите ще научим допълнително. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer