Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовата VR система за 360-градусово видео на GoPro струва $5000

Новата VR система за 360-градусово видео на GoPro струва $5000

2015
Написана от  nixanbal 18 април 2016
Новата VR система за 360-градусово видео на GoPro струва $5000

Представената преди няколко дни система за заснемане на 360-градусово видео GoPro Omni вече си има цена. Компанията обяви, че съставеният от 6 броя екшън камери куб ще се продава за $4999.99. 

GoPro Omni представлява система от 6 от най-добрите камери на производителя HERO4 Black, които са поставени на специална стойка, подобна на куб. Така шестте обектива покриват 360-градусов периметър и създават заедно (с помощта на софтуер) видео, подходящо за гледане през очила за виртуална реалност. 

Само скелето - въпросната кубовидна рамка - ще се продава за $1500. 

GoPro Omni

Решението е доста солено, но е по-достъпен вариант на системата GoPro Odyssey ($15 000), използваща 16 камери GoPro HERO4 Black (на снимката отдолу) за създаване на панорамно стереоскопично 8k30 видео. То може да се гледа в YouTube, като самата работа на Odyssey се базира на облачната платформа Jump Assembler на Google. 

GoPro Odyssey 

GoPro стартира и GoPro VR платформа с приложения за iOS и Android. Чрез нея потребителите ще получават удобен достъп до създаденото съдържание и ще могат да я използват с очилата си за виртуална реалност. 

Предварителните поръчки на GoPro Omni започват днес в сайта на GoPro. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer