НачалоНовиниНови детайли за четворните камери на Honor 20 и Honor 20 Pro

Нови детайли за четворните камери на Honor 20 и Honor 20 Pro

1289
Написана от  nixanbal 07 май 2019
Нови детайли за четворните камери на Honor 20 и Honor 20 Pro

На 21 май очакваме официалната премиера на новите смартфони Honor 20 и Honor 20 Pro, за които вече чухме, че ще се доближават до флагманите Huawei P30 и P30 Pro, но ще предлагат по-достъпни цени за сметка на някои орязани функционалности. Днес имаме важни детайли за камерите на двете устройства, които потвърждават, че и Honor 20, и Honor 20 Pro ще имат по 4 обектива на гърба си. 

За топмодела Honor 20 Pro става ясно, че ще предлага 48 МР основен сензор Sony IMX 586 с технология, обединяваща 4 пиксела в 1. Обективът ще има супер широка бленда f/1.4, както и 4-осова оптична стабилизация. Това всъщност развенчава слуховете, че Huawei ще оборудва моделите си Honor с новия 40 МР (пак от Sony) сензор от Р30.

Втората камера при Honor 20 Pro е 16 МР, със супер широк обхват от 117 градуса и с бленда f/2.2.

Третата камера е 8 МР, има бленда f/2.4, 3-кратен оптичен зуум и отново 4-осова оптична стабилизация. Ето още един отхвърлен слух - това не е перископната система от P30 Pro. 

honor-20-pro-camera-specs

Има още лазерен автофокус и четвърти обектив, който вероятно е 3D ToF сензор с 2 МР резолюция, чиято роля е да помага за по-добър ефект боке, а също и за макро режим от много близко разстояние. 

Появиха се детайли за камерата и на стандартния Honor 20. При него се посочва, че ще имаме същия основен 48 МР сензор, но с бленда f/1.8. Втората камера със супер широк обхват и 16 МР резолюция е идентична с тази на Honor 20 Pro, но тук няма камера с телеобектив, а 2 МР сензор за измерване дълбочината в кадъра и още един 2 МР за макро снимки. 

honor-20-camera-specs

Е, така нещата като че ли изглеждат една идея по-логично. Би било странно Huawei да покаже две нови устройства, които държат основните козове на флагманите от серията P30, но на по-ниска цена. 

Всичко това, разбира се, не е официална информация, но изображенията, разпространени от @slashleaks, изглеждат достоверно. Пълните детайли ще научим след точно две седмици, когато в nixanbal.com можете да очаквате детайлно видео на новите устройства Honor. 

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer