НачалоНовиниНови слухове за Galaxy Fold 2 - по-големи екрани, 120 Hz на основния, S Pen

Нови слухове за Galaxy Fold 2 - по-големи екрани, 120 Hz на основния, S Pen

757
Написана от  nixanbal 20 април 2020
Нови слухове за Galaxy Fold 2 - по-големи екрани, 120 Hz на основния, S Pen

Samsung вече обяви един смартфон със сгъваем дисплей през 2020 г., но през второто полугодие очакваме още едно попълнение. Наследникът на оригиналния Galaxy Fold се оформя като супер интересно устройство, макар и слуховете на този етап да се прескачат един друг и понякога дори си противоречат. Най-новата непотвърдена информация от днес гласи, че Galaxy Fold 2 ще има значително по-голям външен и по-голям вътрешен екран, а освен това ще поддържа писане със стилус S Pen. 

Слуховете около S Pen и Galaxy Fold 2 са доста противоречиви, като последно чухме, че към този апарат Samsung няма да добави стилус. Подробностите от днес, разпространени в поредица от съобщения в Twitter от Рос Янг, основател и главен изпълнителен директор на Display Supply Chain Consultants, твърдят, че моделът всъщост ще поддържа S Pen, подобно на серията Galaxy Note. 

Освен това източникът споменава 7.59" основен дисплей с резолюция 2213х1689 пиксела или гъстота на точките от 372 ppi. Опреснителната честота на този екран ще бъде два пъти по-висока от тази на оригиналния Fold, или 120 Hz.

Колкото до външния дисплей, който при първия Fold беше доста скромен - 4.6-инчов - за него Янг твърди, че ще порасне до 6.23" и ще има резолюция от 2267х819 пиксела, а опреснителната честота ще бъде 60 Hz. Камерата щяла да бъде изрязан в екрана кръг, защото технологията за вграждането й под дисплея все още не е готова. 

Източникът посочва още, че Galaxy Fold 2 ще използва UTG за сгъваемия си дисплей. Това е ултра фин слой стъкло, който все пак може да се огъва. Припомням ви, че такъв за първи път видяхме при Galaxy Z Flip. 

Рос Янг обещава следващата седмица да разкрие подробности за камерите на Galaxy Fold 2, за цената и за премиерната му дата. Всичко това, разбира се, все още е непотвърдена информация, така че не го приемайте като 100% сигурно описание на смартфона. 

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer