НачалоНовиниНовите MacBook Pro идват през лятото със "значително по-мощни" процесори от M1

Новите MacBook Pro идват през лятото със "значително по-мощни" процесори от M1

849
Написана от  nixanbal 18 май 2021
Новите MacBook Pro идват през лятото със "значително по-мощни" процесори от M1

През лятото Apple ще пусне новите си лаптопи MacBook Pro от висок клас, които ще използват процесори на компанията, но значително по-мощни от първия M1. Това съобщава в обширен материал Марк Гърман от Bloomberg, който споделя и детайли за плановете на Apple при останалите компютърни серии.

Преобразени MacBook Pro с 14" и 16" екрани

Новият чипсет на Apple ще разполага с 10-ядрен процесор и 32-ядрен графичен чип, допълнени от до 64 GB RAM

Гърман потвърждава всичко, което знаехме досега, а именно, че моделите MacBook Pro са два - 14- и 16-инчов, като те ще пристигнат с нов дизайн. 

Освен това Apple ще върна магнитното зарядно MagSafe, както и някои от изчезналите през последните години портове - HDMI и SD слотът например. 

Според източника тези нови лаптопи ще използват второ поколение на чипсета от Apple, което ще включва 10-ядрен процесор с цели 8 високопроизводителни ядра и 2 енергоефективни, 16- или 32-ядрен графичен чип, както и максимум 64 GB RAM.

Припомням ви, че първият чип на Apple за техните компютри (M1) имаше 8-ядрен процесор с 4 високопроизводителни и 4-енергоефективни ядра, 8-ядрена графика и максималната RAM беше 16 GB. 

Ще бъде подобрен и невралният процесор, който отговаря за задачи в сферата на машинното самообучение, а освен това ще има опция за повече Thunderbolt портове, които при машините с М1 са само 2. 

По-мощен Mac mini и MacBook Air, както и Mac Pro догодина

Apple next-generation-mac-macbookair-macbookpro-mac-mini 11102020 Full-Bleed-Image.jpg.large 2x

Mac Pro, настолният компютър, който стои най-високо в портфолиото на Apple, ще получи версия с Apple Silicon през 2022 г.

Марк Гърман споделя още, че Apple работи и върху по-мощна версия на Mac mini, която ще използва същия чипсет, очакван при по-горните модели MacBook Pro.

Догодина пък се задава висок клас настолна машина от серията Mac Pro, която вероятно ще се предлага с два процесора съответно два или четири пъти по-мощни от новите MacBook Pro. Чиповете в тези модели Mac Pro ще са с 20- или 40-ядрени процесори и 64- или 128-ядрена графика.

В края на 2021 г. се очаква и нов модел MacBook Air, който ще бъде позициониран по-високо от настоящите версии и ще използва чипсет, пряк наследник на M1. Въпросният ще залага на същия брой процесорни ядра, но по-бързи. Графиката обаче ще има вече 10 ядра. Същият чип ще се появи и при ниската версия на MacBook Pro с М1, която Apple продава днес. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer