Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият 85" QLED телевизор на Samsung ще използва изкуствен интелект, за да превръща всяка картина в 8k

Новият 85" QLED телевизор на Samsung ще използва изкуствен интелект, за да превръща всяка картина в 8k

1195
Написана от  nixanbal 08 януари 2018
Новият 85" QLED телевизор на Samsung ще използва изкуствен интелект, за да превръща всяка картина в 8k

Samsung обяви, че подготвя нова технология, която ще използва изкуствен интелект (AI), за да ъпскейлва всяко съдържание до такова с 8k резолюция. Решението ще бъде въведено за първи път при очаквания по-късно тази година 85" 8k QLED телевизор на корейците. 

AI технологията се базира на машинно самообучение и автоматично преоразмерява изображения с по-ниска резолюция до такова с 8k резолюция, след като е анализирала съдържанието. 

AI-8K-Upscaling main 1

Благодарение на своята разработка корейците се надяват да решат един от основните проблеми за впечатляващите 8k телевизори - липсата на съдържание, което да се възползва от всички тези пиксели на екрана. 

AI-8K-Upscaling main 2

Samsung обещава, че всеки филм или телевизионно предаване ще се превръща в картина с 8k резолюция, но изкуственият интелект има и още свойства. Производителят ще използва технологията, за да оптимизира автоматично звука спрямо сцената. Ако например гледате футболен мач - виковете на публиката ще се усилва, за да се потопите по-сериозно в атмосферата на играта. При концерт ниските честоти могат да бъдат подсилени, за да се постигне по-богат звук, казват от Samsung. 

Телевизорите с тази технология ще се появят през втората половина на 2018 г., като ще се залага на екрани с диагонал над 65 инча. 

ВИДЕО: Новата Opel Insignia и какво представлява услугата OnStar

В края на лятото имах възможността да взема новата Insignia на Opel за уикенд, като през това време успях не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer