Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият Apple Watch Series 2 има по-ярък дисплей, нов процесор, GPS и пълна защита от вода

Новият Apple Watch Series 2 има по-ярък дисплей, нов процесор, GPS и пълна защита от вода

2257
Написана от  nixanbal 08 септември 2016
Новият Apple Watch Series 2 има по-ярък дисплей, нов процесор, GPS и пълна защита от вода

Минути преди анонса на новите модели iPhone вчера Apple представи второто поколение на смартчасовника си, което нарича Apple Watch Series 2. Устройството има някои ценни подобрения, сред които по-висока защита от вода и вграден GPS, но като цяло запазва стила и възможностите на оригинала. 

Новият Apple Watch Series 2 е с по-ярък дисплей, който е два пъти по-ярък от този на предшественика си и има 1000 нита яркост. Това всъщност е най-яркият дисплей на устройство от Apple изобщо, заявиха от компанията. 

Подобрението на екрана е било нужно, за да бъде повишена неговата четимост и на открито, под директна слънчева светлина.

gallery 2 large 2x

Иначе часовникът има вграден GPS за следене на активните занимание, което ще се хареса на хората, които обичат да ходят и тичат, без да носят смартфона със себе си. 

Освен това Apple Watch Series 2 е водоустойчив до 50 метра дълбочина. Интересно е обяснението на Apple как е било постигнато това, независимо че говорителят остава открит. Инженерите на компанията всъщност използват самия говорител, за да изтласкат водата от него. Заради тази нова характеристика на часовника с него вече може да се плува и приложението му има режими плуване в басейн и в открити води. 

activity large

Apple Watch Series 2 идва и с нов процесор за справяне с по-тежки задачи и приложения, а една от демонстрациите беше игра на Pokemon Go директно от часовника. За съжаление не беше споменато нищо за подобрение живота на батерията. 

По отношение на дизайна Apple ще предлага Apple Watch Series 2 с тяло от алуминий, стомана и новата опция - керамика. Последната версия ще бъде изцяло бяла и според производителя е 4 пъти по-устойчива спрямо стоманата. 

gallery 1 large 2x

Apple и Nike обединиха сили и представиха съвместна версия на Apple Watch Series 2, която ще се нарича Apple Watch Nike+. Тя е насочена към спортуващите потребители, най-вече бягащите хора. Идва с гумена спортна каишка и алуминиево тяло. 

Apple Watch Series 2 ще се продава на цени от $369 и излиза на пазара на 16-ти септември, заедно с iPhone 7. Версията Nike+ очакваме в края на октомври. 

footer large 2x

Що се отнася до първото поколение на часовника - то вече се нарича Apple Watch Series 1 и беше обявено с новия двуядрен процесор от Apple Watch Series 2. Тази версия ще остане в каталога на Apple и ще се продава на цени от $269. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer