НачалоНовиниНовият Chipolo Plus е "най-шумното" Bluetooth проследяващо устройство

Новият Chipolo Plus е "най-шумното" Bluetooth проследяващо устройство

1891
Написана от  nixanbal 06 октомври 2016
Новият Chipolo Plus е "най-шумното" Bluetooth проследяващо устройство

В "Първо по Дарик" преди време съм ви разказвал за една от любимите ми джаджи - проследяващото устройство Chipolo. Стартъпът сега представи новата версия Chipolo Plus, за която казва, че е "най-шумният Bluetooth тракер". 

Chipolo Plus се закача към вещи или се прибира в чантата/портфейла и позволява да ги локализирате, ако бъдат изгубени. Това става като накарате Chipolo Plus да звъни през приложение на смартфона си - разбира се, трябва да сте наоколо, за да чуете звука и да изровите портфейла си например изпод дивана. 

Затова е полезно, че новата Plus версия има по-силна звукова сигнализация спрямо първото поколение на тракера.

Chipolo Plus

И обратно - ако Chipolo Plus е закачен на връзката с ключове, а не знаете къде сте оставили телефона си - можете да натиснете малката джаджа и телефонът ви ще зазвъни.

Chipolo стартира като проект в Kickstarter през 2013-a и до днес са продадени над 1 милион броя

Има възможност да проверите на смартфон приложението и последното местоположение на Chipolo Plus, което звучи полезно, ако например сте си забравили ключовете в офиса.

Chipolo Plus се продава за 24.99 евро (или 4 броя за 69.96 евро - по 17.49 евро едното) и се предлага в седем цвята - цък.

Обърнете внимание, че вградената батерия издържа една година, след което се предлага замяна на цялото устройство срещу половината от цената му (12.50 евро). Това всъщност е нещо ново, тъй като първият модел Chipolo имаше сменяема батерия и идваше с резервна в комплекта. 

Основателят на ARM определи сделката със SoftBank като тъжен за Великобритания ден

След като вчера японският телеком гигант SoftBank обяви, че е предложил $24.3 милиарда, за да придобие производителя на чипове ARM,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer