НачалоНовиниНовият Flex mode на Samsung Galaxy Z Flip изглежда ще се появи и при други производители

Новият Flex mode на Samsung Galaxy Z Flip изглежда ще се появи и при други производители

879
Написана от  nixanbal 12 февруари 2020
Новият Flex mode на Samsung Galaxy Z Flip изглежда ще се появи и при други производители

Представеният вчера Galaxy Z Flip е новият смартфон със сгъваем дисплей на Samsung, който въведе т.нар. Flex mode. Режимът позволява при сгънато положение под избран ъгъл определени приложения да разделят интерфейса си върху двете части на екрана и така да позволят нов начин на ползване. Оказва се, че този режим не е запазена марка на Samsung и скоро може да се появи и при други подобни устройства. 

Новината идва от The Verge, пред които Google са потвърдили, че режимът ще бъде достъпен скоро за интеграция и в други смартфони. 

При самия анонс на Galaxy Z Flip пък корейците обявиха, че Flex mode е съвместна разработка с Google, така че изглежда не държат ексклузивни права за използването му. 

По време на презентацията на смартфона вчера Samsung демонстрира режима с приложението YouTube, при което върху горната част на дисплея беше пуснато видео, а върху долната можеха да се четат коментарите към него. Flex mode работи също и в камерата, което позволява да оставите апарата на равна повърхност и да го пуснете на самоснимачка или за видеозапис, без да имате статив. 

ТОП 5 на 2019: Смартфоните на годината

Здравейте с първия материал от традиционната вече 7 години обзорна поредица на nixanbal.com! На следващите редове ще си говорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer