НачалоНовиниНовият Golf 8 е първият модел на Volkswagen с пет хибридни версии

Новият Golf 8 е първият модел на Volkswagen с пет хибридни версии

3674
Написана от  nixanbal 25 октомври 2019
Новият Golf 8 е първият модел на Volkswagen с пет хибридни версии

На 24 октомври в германския град Волфсбург Volkswagen представи новия Golf. Осмото поколение на модела, продаден в тираж над 35 милиона броя за 45-годишната си история, ще се появи на избрани пазари още през декември т.г. и освен всички нововъведения в интериора и отвън, с него производителят планира сериозна хибридна офанзива. 

Volkswagen обещава не по-малко от 5 хибридни версии на Golf 8, като 3 от тях ще бъдат eTSI, а две - plug-in хибриди с нова 13 кВтч батерия за до 60 км пробег с изцяло електрическо задвижване. 

Разбира се, ще има избор и от бензинови и дизелови двигатели, като повече за тях можете да прочетете тук - цък.

Новият Volkswagen Golf 8 @ nixanbal.com

В интериора Golf 8 преминава изцяло към цифровизиране на таблото с инструментите (10.25"), вдясно от което лежи още един голям екран - този за инфоразвлекателната система, чийто диагонал може да бъде 8.25" или 10". 

Новият Volkswagen Golf 8 @ nixanbal.com

Интересна е възможността избрани смартфони Samsung да се използват като ключ за автомобила. Доближавайки телефона до дръжката на вратата, тя ще се отключва без докосване, а поставяйки го в централната конзола - двигателят ще стартира. 

Новият Volkswagen Golf 8 @ nixanbal.com

Новият Golf 8 е и първият модел на VW, оборудван в стандартното ниво с технологията Car2X, даваща възможности за връзка със заобикалящата среда. Чрез нея предупредителни сигнали от пътната инфраструктура и информацията от останалите участващи в движението превозни средства на разстояние до 800 метра се предоставят на водача на дисплея на арматурното табло. 

Автомобилът позволява асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч.

Новият Volkswagen Golf 8 @ nixanbal.com

Новият Volkswagen Golf 8 @ nixanbal.com Новият Volkswagen Golf 8 @ nixanbal.com

Чиста електрическа версия на Golf 8 изглежда няма да има, а причината вероятно е планът на VW да върви в тази посока с друга серия автомобили, дебютираща с модела VW ID.3.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer