Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият iPad Pro предлага 9.7" True Tone дисплей, мощен процесор и до 256 GB памет

Новият iPad Pro предлага 9.7" True Tone дисплей, мощен процесор и до 256 GB памет

5866
Написана от  nixanbal 21 март 2016
Новият iPad Pro предлага 9.7" True Tone дисплей, мощен процесор и до 256 GB памет

На събитието си днес Apple представи по-малък iPhone, а също и по-компактен iPad Pro. Новият таблет пренася ключови възможности и мощния хардуер от 12.9-инчовия iPad Pro в по-удобни размери с 9.7-инчов екран. Има и някои новости - дисплеят за първи път поддържа технологията True Tone, а вградената памет в iOS продукт вече е 256 GB. 

Новият iPad Pro има 9.7" Retina Display с резолюция 2048х1536 пиксела, 500 нита яркост и технологията True Tone. Последната настройва яркостта и цветовата гама на екрана според тези в помещението. Това става чрез няколко сензора, които вечер ще направят дисплея с по-меки, щадящи очите цветове, а през деня - по-ярки. 

iPad Pro

Таблетът използва 4 високоговорителя с 2 пъти по-мощен звук от този в iPad Air 2, а процесорът е най-мощният в iOS устройство на Apple - A9X с копроцесор М9. 

iPad Pro

Компактният iPad Pro има 12 МР камера с True Tone светкавица, записва 4k видео и прави Live Photos, a предната камера е 5 МР с HD видео и Retina светкавица (премигващ в светъл цвят екран). Интересното е, че големият iPad Pro има 8 МР основна и 1.2 МР предна камера. 

iPad Pro

Към iPad Pro Apple обяви и популярната си клавиатура Smart Keyboard в съответния размер за 9.7-инчовия му екран. С новия таблет може да се използва и стилусът на Apple, за който производителят твърди, че е "най-великият аксесоар", който някога е създавал. 

iPad Pro

Батерията обещава до 10 часа живот при сърфиране с Wi-Fi връзка или гледане на видео, има скенер за пръстови отпечатъци Touch ID, а металното тяло на устройството е тънко 6.1 мм и тежи 437 грама.

iPad Pro

iPad Pro с 9.7" екран ще се продава на цени от $599 за версията с 32 GB или $749 за 128 GB, а ще има и модел с 256 GB за $899. Цените за версиите с 4G LTE поддръжа са със $130 отгоре. 

Продажбите започват от 31-ви март. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer