Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият LTE модем на Samsung поддържа скорости на сваляне до 1.2 Gbps

Новият LTE модем на Samsung поддържа скорости на сваляне до 1.2 Gbps

887
Написана от  nixanbal 31 юли 2017
Новият LTE модем на Samsung поддържа скорости на сваляне до 1.2 Gbps

Samsung обяви нов LTE модем за първи път с поддръжка на 6CA, което означава, че осигурява скорости на сваляне в мобилни мрежи до 1.2 Gbps. Досега максималното достижение беше даунлоуд при до 1 Gbps.

Новият LTE модем на Samsung поддържа Cat.18 6CA с до 1.2 Gbps скорости на сваляне. Това е 20% повече спрямо досегашния максимум, което според корейците ще позволи на мобилните потребители да зареждат пълнометражен HD филм за 10 секунди. По-високите скорости ще са полезни още при видеоразговори и излъчване на живо. 

6CA означава възможност за обединяване на 6 носещи честоти (carrier aggregation) с цел постигане на по-високи скорости. Това е стъпка нагоре спрямо 5CA при предишния Cat.16 LTE модем на Samsung, който беше вграден в чипсета Exynos 9 Series (8895) на Galaxy S8. 

Новият модем се очаква в следващия чипсет от най-висок клас на корейците, който вероятно ще се появи преди излизането на Galaxy S9. Samsung посочва, че модемът влиза в масово производство в края на годината. 

Sony Xperia XZ2 Premium е първият смартфон с двойна основна камера на японците

След като в Барселона подсказа за него, днес Sony официално обяви първия си смартфон с двойна основна камера. Xperia XZ2…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer