Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият Mac Pro на Apple все пак ще се произвежда в САЩ

Новият Mac Pro на Apple все пак ще се произвежда в САЩ

768
Написана от  nixanbal 24 септември 2019
Новият Mac Pro на Apple все пак ще се произвежда в САЩ

Новият Mac Pro на Apple все пак ще се произвежда в САЩ, а не в Китай, стана ясно от официално прессъобщение на компанията. Това ще бъде възможно благодарение на освобождаването от тарифи на някои необходими компоненти. 

Припомням ви, че за обявения на WWDC 2019 по-рано тази година Mac Pro не беше изрично посочено къде ще бъде произвеждан, което беше съпъствано от материал на The Wall Street Journal, че продукцията е изместена от САЩ в Китай.

В същото време Тръмп писа в Twitter, че Apple няма да получи облекчени тарифи за изнасяните от Китай стоки и ако иска да ги избегне, трябва да произвежда устройствата си в САЩ. 

Така днес стана официално ясно, че най-скъпяит компютър на компанията от Купертино действително ще излиза от американска фабрика. По-конкретно тази в Остин, Тексас, като продукцията трябва да започне "скоро". 

От Apple поясняват, че това е станало възможно благодарение на изключването от тарифи на някои ключови компоненти за Mac Pro. Става още ясно, че стойността на произвежданите в САЩ компоненти за компютъра се е увеличина 2.5 пъти спрямо предишното поколение на Mac Pro, което се произвеждаше в същата фабрика. 

Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL с единична основна и двойна предна камера

Google представи днес новите си смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата идват с по-големи екрани, подобрени камери, чиста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer