Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият MacBook е с по-мощен процесор и розов корпус

Новият MacBook е с по-мощен процесор и розов корпус

4648
Написана от  nixanbal 19 април 2016
Новият MacBook е с по-мощен процесор и розов корпус

Apple не изчака конференцията си за разработчици WWDC, за да обяви ъпгрейда на популярния си ултрапреносим MacBook и новите модели се появиха още днес. Сред основните новости са по-мощен процесор и цвят на корпуса розово злато. 

Лаптопи в най-различни цветове се предлагат от останалите производители от години, но за консервативната доскоро Apple и по-скоро за нейните фенове това е голяма крачка. Новият розов модел обаче е логична добавка, предвид наличните в същия цвят iPhone и iPad. Останалите цветови варианти, разбира се, остават достъпни и тук. 

По-съществената разлика с първото поколение на 12-инчовия MacBook е, че тук процесорът е ъпгрейднат и е представен от 6-ото поколение Intel Core M във вариант на 1.1 GHz и 1.3 GHz. 

Новият MacBook - nixanbal

Побутване получава още графиката (Intel HD Graphics 515, 25% по-бърза от предходното поколение), а също и паметта на лаптопа, която е на 1866 MHz, вместо досегашните 1600 MHz. 

Животът на батерията също е подобрен с 1 час и новият MacBook обещава до 10 часа браузване или до 11 часа гледане на видео. 

Новият MacBook - nixanbal

Цената на конфигурацията с Intel Core m3 1.1 GHz, 8 GB RAM и 256 GB SSD е $1299, моделът с Intel Core m5 на 1.2 GHz, 8 GB RAM и 512 GB SSD струва $1599, а най-мощният Intel Core m7 на 1.3 GHz може да се добави при допълнително конфигуриране на лаптопа. 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer