Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият MacBook е с по-мощен процесор и розов корпус

Новият MacBook е с по-мощен процесор и розов корпус

3815
Написана от  nixanbal 19 април 2016
Новият MacBook е с по-мощен процесор и розов корпус

Apple не изчака конференцията си за разработчици WWDC, за да обяви ъпгрейда на популярния си ултрапреносим MacBook и новите модели се появиха още днес. Сред основните новости са по-мощен процесор и цвят на корпуса розово злато. 

Лаптопи в най-различни цветове се предлагат от останалите производители от години, но за консервативната доскоро Apple и по-скоро за нейните фенове това е голяма крачка. Новият розов модел обаче е логична добавка, предвид наличните в същия цвят iPhone и iPad. Останалите цветови варианти, разбира се, остават достъпни и тук. 

По-съществената разлика с първото поколение на 12-инчовия MacBook е, че тук процесорът е ъпгрейднат и е представен от 6-ото поколение Intel Core M във вариант на 1.1 GHz и 1.3 GHz. 

Новият MacBook - nixanbal

Побутване получава още графиката (Intel HD Graphics 515, 25% по-бърза от предходното поколение), а също и паметта на лаптопа, която е на 1866 MHz, вместо досегашните 1600 MHz. 

Животът на батерията също е подобрен с 1 час и новият MacBook обещава до 10 часа браузване или до 11 часа гледане на видео. 

Новият MacBook - nixanbal

Цената на конфигурацията с Intel Core m3 1.1 GHz, 8 GB RAM и 256 GB SSD е $1299, моделът с Intel Core m5 на 1.2 GHz, 8 GB RAM и 512 GB SSD струва $1599, а най-мощният Intel Core m7 на 1.3 GHz може да се добави при допълнително конфигуриране на лаптопа. 

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer