Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниНовият по-евтин MacBook Air изглежда има по-бавна SSD памет

Новият по-евтин MacBook Air изглежда има по-бавна SSD памет

1189
Написана от  nixanbal 16 юли 2019
Новият по-евтин MacBook Air изглежда има по-бавна SSD памет

Преди дни Apple актуализира някои модели MacBook, като един от акцентите в рифреша беше MacBook Air, получил подобрения в екрана и по-ниска цена. Оказва се обаче, че сред промените има и някои неприятни новини. 

Освеженият този месец MacBook Air получи True Tone дисплей и по-ниска със $100 цена, като вече започва от $1099 и дори $999 за студенти и ученици. 

Според сайта Consomac има и още. Оказва се, че при тестове новият Air е с по-бавно SSD спрямо модела от 2018 г. Постигнатите скорости при актуалния ултрабук са 1.3 GB/s на четене и 1 GB/s на запис, докато при еквивалентния модел от 2018-а с 256 GB SSD скоростите са били съответно 2 GB/s и 0.9 GB/s.

Така се оказва, че новият MacBook Air има незабележимо по-високи скорости на запис на информация, но SSD-то му е по-бавно при четене на данни, при това осезаемо - с около 35% спрямо модела от 2018 г.

ssd-mba-2019-speed-test-256

Според 9to5mac.com тази смяна в компонентите е позволила на Apple да постигна по-ниската цена на новия модел и разликата в скоростта не би трябвало да се забелязва при нормална работа с машината. Все пак важна подробност.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer