НачалоНовиниНовият таблет Samsung Galaxy Tab S6 идва с двойна камера, подобрен стилус и 5.7 мм тънко тяло

Новият таблет Samsung Galaxy Tab S6 идва с двойна камера, подобрен стилус и 5.7 мм тънко тяло

3101
Написана от  nixanbal 01 август 2019
Новият таблет Samsung Galaxy Tab S6 идва с двойна камера, подобрен стилус и 5.7 мм тънко тяло

Samsung представи новия си премиум таблет Galaxy Tab S6, който попада в категорията на iPad Pro и предлага не само куп функции за забавление, но и някои новости с цел по-удобна работа в движение. Таблетът с 5.7 мм тънко тяло има подобрен стилус S-Pen, голям дисплей с висока резолюция и поддържа интерфейса Samsung DeX за по-близко ползване като лаптоп, когато към него бъде закачена и клавиатура. 

Samsung Galaxy Tab S6 разполага с голям 10.5" Super AMOLED дисплей с резолюция 2560х1600 пиксела, тънко тяло с профил 5.7 мм и 4 високоговорителя с настроен от AKG звук и Dolby Atmos поддръжка. 

420-грамовият таблет има 7040 mAh батерия за до 15 часа време на ползване и се базира на премиум чипсета Snapdragon 855. Конфигурацията за България ще включва 6 GB RAM и 128 GB вградена памет + microSD слот, но беше обявена и версия с 8 GB RAM и 256 GB памет. 

Galaxy Tab S6

Tab S6 има двойна основна камера с 13 МР главен сензор и 5 МР със супер широк обхват, което виждаме за първи път при таблет. Предната камера е 8 МР. 

Защитата е поверена на интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци, но може би най-важен е стилусът S-Pen, който се прикрепва към задната част на корпуса. Въпросният много напомня като функционалност този от Galaxy Note 9 и има бутон за управление на камерата или мултимедията. Вградената в писалката батерия е с капацитет 0.35 mAh и е достатъчна за 10 часа в режим на готовност, а презареждането ѝ отнема 10 минути. 

Galaxy Tab S6

Споменах и поддръжката на Samsung DeX. Когато свържете таблета със създадената за него клавиатура ($179) можете да активирате интерфейса DeX чрез отделен бутон на нея и така да направите организацията на иконите по-удобна за работа с клавиатура (и мишка). 

Galaxy Tab S6

От Samsung обявиха, че Galaxy Tab S6 идва в България в сив цвят през месец август. Цената за конфигурацията у нас е около $649, така че в лева вероятно ще го получим за около 1200 лв., но точните числа ще видим до няколко дни. 

Таблетът не поддържа 4G LTE, но от компанията планират да пуснат и такава версия по-късно тази година. 

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer